ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Franța, Olanda, Anglia, Italia, ca la pomul lăudat

Avatar

Publicat

pe

Presa sportivă, suporterii, spectatorii, toți au ajuns la aceeași concluzie: cele mai urâte meciuri la acest EURO au fost cele în care au jucat principalele favorite la câștigarea titlului. „Ne-a plictisit Anglia, ne-a enervat Franța, ne-a uluit Olanda, cât despre Italia…”, au scris ziarele britanice. „Unde cerem banii înapoi pentru timpul pierdut?”, au mai completat și suporterii englezi. La polul opus, au fost lăudate pentru jocul curajos, deschis naționalele Albaniei, Georgiei și Sloveniei, „echipe fără mari pretenții, dar care au respectat fotbalul”, au mai scris suporterii.  

„Dintre favoriți, doar Germania și Spania au respectat competiția. Doar una dintre ele merită să câștige trofeul. Celelalte «mari» au desconsiderat competiția. Degeaba s-au umplut stadioanele dacă spectatorii n-au avut ce vedea”, scrie presa din Spania. Luate în colimator sunt Anglia, Olanda, Franța și Italia, ale căror prestații au fost „dezarmant de plictisitoare”, scrie și The Sun.

Anglia, fluierată de propriul public

O premieră: suporterii englezi și-au fluierat propria echipă! „Nu-mi aduc aminte ca fanii Angliei să huiduie naționala”, scria Lineker pe rețeaua X. Motivul? Cu o posesie de 72%, englezii au șutat de doar trei ori la poartă. În rest au pasat îndelung de-a latul, la mijlocul terenului.  

În fruntea listei rușinii este pus de presa britanică selecționerul Gareth Southgate. „Cum este posibil să ai la dispoziție cel mai valoros lot din lume, evaluat la peste 1,5 miliarde de euro, și să nu-i pui să dea o centrare utilă la Kane, care a șomat trei meciuri la rând?”, au scris englezii. Al doilea cel mai criticat a fost Jude Bellingham: „Trebuia să fie pe teren doar primele 13 minute din meciul cu Serbia, când a avut singura sclipire la acest European și a înscris. În rest, a fost degeaba pe teren. Ca și ceilalți”, mai scrie presa engleză. În ceea ce-l privește pe Conor Gallagher, el a fost ironizat de presă. A intrat titular însă a fost scos la pauză din cauza prestației sale „rușinoase”. „A greșit majoritatea paselor. Nu degeaba se striga din tribună «Nu i-o da lui  Gallagher, că pasează la adversar!”.

Cum necum, Anglia a câștigat grupa, dar ironiile au continuat: „Dacă Anglia a câștigat grupa cu jocul ei mizerabil, atunci Grupa C a fost o grupă de rahat, iar Southgate este un alchimist pe invers: transformă aurul în metal obișnuit”, au scris și cei de la Bleacher Report Football. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *