ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

(FOTO ŞOCANT) Cazuri care au îngrozit România. IONUŢ, al nouălea român OMORÂT DE MAIDANEZI în ultimii șapte ani

Sfâşietoarea înmormântare a micuţului a marcat, astăzi, memoria unei ţări întregi. Cazul tragic al lui Ionuţ Anghel este însă doar ultimul dintr-o lungă serie de oameni ucişi de maidanezi în ultimii şapte de ani.

Avatar

Publicat

pe

Sfâşietoarea înmormântare a micuţului a marcat, astăzi, memoria unei ţări întregi. Cazul tragic al lui Ionuţ Anghel este însă doar ultimul dintr-o lungă serie de oameni ucişi de maidanezi în ultimii şapte de ani.

Peste 150 de persoane au venit, ieri, la Biserica „Sf. Gheorghe” Griviţa, unde la prânz a avut loc slujba de înmormântare a micuţului Ionuţ Anghel, băiatul de patru ani ucis la începutul acestei săptămâni de şase câini.

Apropiaţi ai familiei, dar şi simpli cetăţeni care au dorit a-i susţine pe părinţii copilului au sosit, cu ore bune înainte de începerea ceremoniei, la capela bisericii, unde se afla trupul micuţului, pentru a-şi lua rămas-bun. Printre aceştia s-au numărat şi Ecaterina Andronescu, fost ministru al educaţiei, care a părăsit în lacrimi capela, Anton Hadăr, preşedintele federaţiei „Alma Mater”, şi Nadine.

Biserica, neîncăpătoare pentru cei veniţi În jurul prânzului, trupul neînsufleţit al micuţului a fost dus în biserică pentru slujbă. Sicriul a fost urmat de membrii familiei Anghel, care de-abia îşi mai stăpâneau lacrimile. Lăcaşul de cult s-a dovedit a fi neîncăpător pentru toţi cei veniţi să-l conducă pe Ionuţ pe ultimul drum, o bună parte din oameni rămânând afară, pe trepte.

După aproximativ o oră şi jumătate, sicriul alb în care se afla Ionuţ Anghel a fost scos din biserică, pus pe platforma unei maşini şi înconjurat de sute de flori şi coroane. Totodată, la căpătâiul micuţului, familia a pus şi două maşinuţe de jucărie. De acolo, cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Sf. Vineri, unde micuţul Ionuţ Anghel a fost înmormântat. Incidente la biserică şi pe drum Ceremonia de ieri nu a fost însă lipsită de incidente.

În timpul slujbei, o tânără a fost scoasă din biserică după ce i s-a făcut rău. Fata a fost preluată după câteva minute de un echipaj SMURD. O a doua persoană a necesitat îngrijiri medicale în timp ce cortegiul funerar se îndrepta către cimitir. Femeii i s-a făcut rău pe stradă, dar, din fericire, ea a fost preluată de o ambulanţă ce se afla în spatele cortegiului.

Advertisement

„Uşa morţii lui Ionuţ”, ironie la adresa autorităţilor incompetente

O echipă a ziarului „ring” s-a deplasat, ieri, în Parcul Tei, în vecinătatea căruia s-a petrecut oribilul incident. Am putut observa că partea decupată a gardului prin care a pătruns Ionuţ pe terenul privat unde a fost omorât de maidanezi a fost acoperită. Pe bucata sudată, oamenii au pus o poză a copilului decupată din ziar şi au scris „Uşa morţii lui Ionuţ”, o fină ironie la adresa autorităţilor care au acţionat abia după ce s-a întâmplat o tragedie. Locul unde copilul fusese măcelărit de câini a fost marcat cu flori şi mai multe lumânări.

„Îmi e frică să îmi mai aduc nepotul în parc”

Terenul viran unde a fost omorât Ionuţ este locul unde a fost demolată o construcţie veche. Am aflat de la cei din zonă că maidanezii trăiau printre dărâmături şi erau folositori pentru cei care demolaseră deoarece protejau proprietatea pe timpul nopţii. În plus, erau hrăniţi constant de bucureşteni.

„Venea zilnic o femeie în vârstă şi le aducea oase şi mâncare specială pentru câini”, ne-a spus o localnică. O altă bucureşteancă ne-a spus revoltată că nu mai suportă să vadă haite de câini în parc.

„Erau peste 10 câini şi pe terenul acela, şi în parc. Acum, după ce a murit copilul, au venit şi i-au ridicat pe toţi. Până acum de ce nu i-au luat? Îmi e frică să îmi mai aduc nepotul în parc”, s-a plâns femeia. Bucureştean de 36 de ani sfâşiat, un caz mai puţin cunoscut Medicul Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală, cel care a autopsiat cadavrul copilului, a dezvăluit un alt caz şocant al unui bucureştean ucis cu sălbăticie de haitele de câini agresivi.

Tragedia s-a întâmplat în urmă cu doar câţiva ani, într-o seară de decembrie. Un bărbat de 36 de ani a vrut să traverseze o zonă în care se aflau mai multe case în construcţie, fără să ştie că acolo îşi făceau veacul mai multe haite de câini fără stăpâni, foarte agresivi, care atacau trecătorii în mod frecvent. Tânărul şi-a pierdut viaţa în mod cumplit, fiind atacat cu bestialitate de o haită de maidanezi. Lângă trupul neînsufleţit al acestuia, descoperit abia dimineaţă, se aflau bucăţi din hainele pe care le purta şi… mai mulţi maidanezi.

Advertisement

Victima a fost autopsiată la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, iar concluziile, ce se regăsesc în articolul semnat de medicii Abdo Salem şi Mihai Marinescu şi publicat într-o revistă de specialitate, sunt absolut înfiorătoare.    I-au secţionat organele genitale Pe tot corpul au fost descoperite „multiple leziuni traumatice” şi numeroase plăgi de până la 25 de centimetri, ba chiar maidanezii i-au secţionat părţi ale organelor genitale. Medicii legişti au descoperit, de asemenea, plăgi pe toată suprafaţa scalpului, printre care şi unele care îi străbăteau întreaga grosime.

„Concluziile autopsiei au stabilit că decesul s-a produs ca urmare a asfixiei mecanice prin comprimarea regiunii cervicale. (…) S-a mai stabilit că leziunile traumatice constatate cu ocazia efectuării autopsiei s-au putut produce prin muşcare şi zgâriere animală, canină”, scrie în articolul semnat de cei doi medici legişti.

Aceştia completează: „Numărul foarte mare al leziunilor traumatice, precum şi dispunerea acestora, practic pe întreg corpul, sunt aspecte care, coroborate cu datele de istoric puse la dispoziţie în acest caz, pledează pentru agresiunea concomitentă a mai multor câini (atac în haită)”. Victima a suferit şi un şoc traumatic şi hemoragic, constatându-se, printre altele, şi edem pulmonar, prezenţa sângelui lichid în cord şi fracturarea cartilajului tiroidian. Ultimele clipe din viaţa bărbatului Victima atacată de haită s-a dezbrăcat pentru a se apăra de câini cu ajutorul hainelor. Însă a fost muşcat de picioare şi a căzut.

„Ulterior s-a apărat prin ghemuire şi plasarea braţelor la nivelul capului, feţei şi gâtului”, scrie în articol. În urma multiplelor leziuni, bărbatul a suferit un şoc traumatic şi hemoragic, ce a dus la „pierderea poziţiei de apărare, prin relaxarea braţelor”, facilitând accesul la zonele cervicală şi axilare, ce a dus la comprimarea gâtului şi la producerea asfixierii.

Cazuri care au revoltat opinia publică

Un japonez de 68 de ani a murit, în 2006, după ce a fost muşcat de maidanezul Bosquito chiar lângă sediul guvernului. Câinele a fost cercetat penal, însă a scăpat şi a ajuns, în Germania, la o familie adoptivă. Doi ani mai târziu, o fetiţă de şase ani a fost ucisă de câini pe un teren de la marginea Constanţei, fiind găsită de mama ei într-o baltă de sânge. În 2011, o angajată a ADP Sector 5 a murit după ce a fost muşcată de maidanezi chiar în curtea instituţiei unde lucra şi unde fusese înfiinţat un serviciu de prindere a câinilor fără stâpân.

În acelaşi an, o femeie de 62 de ani a fost sfâşiată de maidanezi pe o stradă din Albota, judeţul Argeş. Aceeaşi soartă a avut, în prima lună a anului trecut, şi o femeie de 71 de ani, fiind atacată de o haită la periferia municipiului Satu Mare. Tot anul trecut, un băieţel de şase ani din judeţul Suceava şi-a găsit tragicul sfârşit în colţii unui câine fără stăpân. O altă victimă a maidanezilor a fost un bărbat de 75 de ani, din Vaslui, care a fost găsit mort pe un câmp de la marginea oraşului, după ce o persoană sesizase poliţia că a găsit un fragment de picior.

Advertisement

Anul acesta, un bebeluş abandonat în curtea unui spital din Gorj a fost mâncat de viu de maidanezi. Potrivit anchetatorilor, copilul era viu când a ajuns victima câinilor.

Antonescu: „Suntem siliţi să recurgem şi la eutanasiere”

Preşedintele Senatului României a declarat, ieri, că „eutanasierea pare a fi singura cale de rezolvare a problemei câinilor comunitari. Principial, eu nu sunt pentru eutanasiere, dar, în situaţia practică, mă tem că nu avem cum să rezolvăm această problemă, nu avem logistica, fondurile, pentru că s-au pierdut atâţia ani în care problema se putea rezolva.

Acum, mă tem că suntem siliţi să recurgem şi la eutanasiere, cu durere în suflet…”, a declarat Crin Antonescu.

Ştefan Pirpiliu: „Aşa-zişii iubitori de animale mi-au blestemat copiii”

Secretarul general al Forţei Civice, iniţiatorul unui proiect amplu privind Legea animalelor, ne-a dezvăluit presiunile pe care le suportă şi acum din partea „iubitorilor de animale” de când a dorit să rezolve problema câinilor comunitari.

„De ceea ce se vorbeşte acum am tot vorbit de doi ani şi jumătate. Aşa-zişii iubitori de animale sunt, de fapt, nişte monştri pentru că singura lor reacţie în astfel de situaţii este să spună că mor oamenii şi din alte cauze, iar în al doilea rând, cât am ţinut eu proiectul un an şi jumătate, ei nu au făcut altceva decât să îmi trimită e-mailuri şi SMS-uri cu tot felul de ameninţări şi blesteme la adresa copiilor. Ei atât ştiu. Eu cred că, în momentul de faţă, cea mai echilibrată variantă este cea pe care am propus-o atunci: numărul de câini care pot fi salvaţi de iubitorii de animale să fie un număr real, în sensul putinţei acelora de a-i ţine în condiţii bune, şi nu în stradă, nemâncaţi. Cei care rămân pe afară să fie duşi în padocuri, iar cei care nu au loc nici acolo să fie eutanasiaţi. Altfel nu se poate rezolva problema”, ne-a declarat Ştefan Pirpiliu.

Advertisement

Eutanasierea se aplică în statele membre UE Ştefan Pirpiliu explică şi faptul că „în UE, niciun stat nu creşte câini pe banii lui. Statul are obligaţia să ofere cadrul de intermediere, de adopţie. ONG-urile, dacă au capacitatea de a lua un câine, îl iau şi îl ţin acolo, dacă nu, va fi eutanasiat. În toate statele, eutanasierea nu este ceva ascuns, mârşav, criminal. Cei de afară au dat bani unor ONG-uri din România să facă atât cât pot, pentru că şi ei sunt conştienţi că nu pot acapara tot.

Eutanasiere se face şi în Franţa, şi în Germania, şi în Italia, şi în Spania”. Protest faţă de problema câinilor maidanezi Sute de părinţi şi copii vor fi prezenţi, astăzi, în Piaţa Romană pentru a protesta faţă de problema câinilor comunitari.

„Sute de părinţi şi copii vor manifesta în cadrul unui protest organizat vineri, 6 septembrie, în Piaţa Romană, începând cu ora 19.00, în memoria lui Ionuţ şi în numele tuturor celor traumatizaţi de câinii lăsaţi la voia întâmplării pe străzi. Cerem autorităţilor o soluţie demnă de o ţară europeană a anului 2013 (…) Şi noi iubim câinii, dar, mai presus de câini, ne iubim copiii”, se arată într-un comunicat remis de comunitatea on-line a părinţilor.

„Câinele, deşi este considerat animal domestic şi «prieten al omului», poate în orice moment reveni la instinctele primare de animal sălbatic de pradă, îndeosebi în lipsa interacţiunii umane.” Abdo Salem, medic legist

„Suntem alături de dumneavoastră şi ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Care a spus: «Lăsaţi copiii să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Împărăţia Cerurilor», să primească în pace sufletul nevinovatului copil Ionuţ şi să-l sălăşluiască în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi.” Patriarhul Daniel

„Voi organiza un protest duminică, de la ora 11.00, în Parcul Izvor, în faţa Camerei Deputaţilor, pe problema câinilor maidanezi.” Nadine

„Ne pare rău, că sunt suflete, dar la un moment dat nu poţi să trăieşti în ţara asta, printre câini la orice colţ de stradă.”Anton Hadăr, preşedinte „Alma Mater”

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *