ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Florin Segărceanu: Halep ARE PROBLEME LA NIVEL MENTAL

Simona Halep are un an dificil în faţă deoarece are multe puncte de apărat, iar locul 3 în topul mondial nu-i uşor de menţinut.

Avatar

Publicat

pe

Simona Halep are un an dificil în faţă deoarece are multe puncte de apărat, iar locul 3 în topul mondial nu-i uşor de menţinut. Presiunea a devenit deja o problemă pentru tenismenă, pentru că nu-i capabilă să o gestioneze. Florin Segărceanu a vorbit, pentru „ring”, despre atitudinea ei şi a oferit şi soluţii.

Eliminarea din turul I al Openului de la Madrid a fost explicată de Simona Halep prin presiunea care a fost asupra ei şi pe care nu a putut-o gestiona. Este normal ca o jucătoare de top mondial să nu poată face faţă presiunii, mai ales dacă are de apărat multe puncte pentru a rămâne sus în clasamentul WTA? Fostul tenismen Florin Segărceanu crede că Simona trebuie să schimbe repede câteva lucruri pentru a nu mai claca.

„Era un turneu important, mai ales că este patronat de Ion Ţiriac, care văd că este din ce în ce mai des în preajma Simonei, şi ăsta a fost un plus de presiune pentru ea. Faptul că avea de apărat punctele câştigate în finala de anul trecut şi complexul în faţa lui Cornet au format un pachet de împrejurări care pot fi numite «presiune pe mine». Din păcate, nu există o reţetă pentru a scăpa de presiune; are nevoie de multe meciuri cu greutate, dar şi de cineva care să o ajute la acest capitol, şi mă refer la un psiholog. Nu cred că trebuie să lase să treacă timpul. Pentru că presiunea este o problemă pentru ea, ar trebui să o rezolve cât mai repede prin mărirea staffului şi aducerea unui specialist. Şi mai este şi schimbarea antrenorului: nu a mai apelat la Victor Ioniţă şi l-a chemat pe Cahill. Are o problemă şi la acest nivel, nu te poţi aştepta la o minune din partea antrenorului când îl chemi în timpul meciului. Chiar dacă vede punctele slabe ale adversarei, în general încearcă să o încurajeze, pentru că tactica o stabilesc împreună înaintea partidei. Nu-i normal să spui că te aştepţi la un insucces înaintea unui turneu. Este un an important pentru ea, are de apărat multe puncte şi nu are voie să aibă o astfel de atitudine. Este clar că la Simona trebuie lucrat la nivel mental, acolo-i problema”, a declarat, pentru „ring”, Florin Segărceanu.

Nu-i mai pasă de rezultate

Dar iată care a fost declaraţia Simonei după ce a fost învinsă de Alize Cornet pe zgura madrilenă, unde anul trecut a jucat finala.

Am pus prea multă presiune pe mine şi de aceea nu am putut controla situaţia şi meciul. M-am gândit prea mult că trebuie să câştig meciul şi să repet performanţa de anul trecut şi am greşit. Acum ştiu cum să gestionez situaţia şi nu vreau să mă întristez pentru că am pierdut. Am învăţat că trebuie să mă relaxez atunci când ştiu că am de apărat puncte importante. A fost o experienţă bună. Nu mai este nimic de făcut. Voi reveni la antrenamente, voi munci mai mult şi voi încerca să uit de acest turneu. Cred în mine, în jocul meu şi sunt de părere că practic un tenis de calitate. Nu mă îngrijorează nimic. Acum, după această înfrângere, nu mai simt nicio presiune. Nu îmi mai pasă de rezultate. Vreau doar să fiu relaxată pe teren şi să mă bucur de tenis. Am mai făcut aşa în trecut şi m-am simţit bine”, a declarat Simona Halep pentru site-ul live-tennis.com.

Advertisement

Nu are un program încărcat Programul Simonei Halep în luna mai: până pe 10 este liberă; 11-17 : turneu Roma (zgură, cu premii de 2,7 milioane de dolari); 18-24 : pauză; 25 mai-7 iunie: Roland Garros (zgură, cu premii de 11,3 milioane de dolari).

Anul trecut, Simona s-a retras în turul 3 la Roma, în timp ce la Roland Garros a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Maria Sharapova.

10 puncte a primit Halep pentru participarea la turneul de la Madrid. 8,5 milioane de dolari a câştigat Halep din tenis.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *