Fiica vitregă a Stelei Popescu face bani frumoși din moștenirea pe care o are de la regretata artistă. Munca de-o viață a actriței începe să fie dată în stânga și-n dreapta pe la licitații, iar unul dintre imobilele ei este disponibilă pentru turiști.
Cine e Doina Maximilian, fiica vitregă a Stelei Popescu
Adevărul este că ajungi să te întrebi: ce ar putea face o persoană singură cu atâtea lucruri valoroase? Iar când ai în posesie mai multe case, e și păcat să nu le dai în folosință, ca să-ți aducă un venit.
Fiica vitregă a Stelei Popescu, Doina Maximilian, a ajuns să fie destul de criticată prin presa mondenă din această cauză. Se scoate în evidență faptul că lucrurile care au aparținut actriței sunt prea valoroase datorită amintirii pe care o păstrează.
Doina Maximilian
Stela Popescu a încetat din viață pe 23 noiembrie 2017, în propria locuință din București, în urma unui atac cerebral. Avea 82 de ani. Ea a lăsat în urmă o avere fabuloasă pentru un actor român, dar ea era considerată mai mult de-atât – o artistă completă.
După cum a mărturisit chiar ea, a muncit neobosit toată viața, iar marele său regret era că nu putea să se bucure de toată agoniseala tocmai pentru că se obișnuise să muncească prea mult. Dovadă sunt și celebrele ei apariții în reclamele de la Catena sau rolul de învățătoare avut în serialul Las Fierbinți. A muncit până în ultima clipă.
Doina Maximilian are 64 de ani și este nepoata soțului Stelei Popescu, Puiu Maximilian. Regretata actriță a adoptat-o pe Doina prin anii ’70, când avea doar 16 ani.
Ce avere a lăsat în urmă Stela Popescu și ce s-a ales de ea
Averea lăsată în urmă de Stela Popescu se ridică la aproape un milion de euro, cu tot cu obiecte de valoare precum tablouri, bijuterii şi blănuri, dar și imobile, a căror valoare totală este de peste 900.000 de euro.
Recent, Doina Maximilian a scos la licitație mai multe obiecte de valoare ale actriței. Iată câteva dintre acestea, precum și prețurile de pornire:
- biroul de lucru al artistei, în stil neo-renascentist de la sfârşitul secolului al XIX-lea – 1.400 de euro;
- jilţul de birou tot în manieră neo-renascentistă – 300 de euro;
- haină din blană – 250 de euro;
- haină din pene decorative – 150 de euro;
- colier cu şase rânduri de perle – 150 de euro,
- un breloc pom-pom Paisi – 25 de euro,
- două icoane de secol XX – fiecare cu 250 de euro,
- o fotografie cu Stela Popescu în spectacolul Peţitoarea, inspirat de celebrul musical My Fair Lady – 70 de euro,
- un tuş pe hârtie realizat de Ion Valentin Antestin reprezentând-o pe Stela Popescu – 200 de euro,
- Picturi: Fiscul de Aurel Jiquidi – 400 de euro, Început de toamnă în Bucureşti, de Alexandru Moser Padina – 3.000 de euro, Iarnă la Târgovişte, de Rudolf Schweitzer-Cumpăna – 1.800 de euro și altele;
- o masă de scris de inspiraţie George al II-lea – 300 de euro, Ordinul Meritul Cultural acordat artistei – 200 de euro.
În ceea ce privește vila din stațiunea 2 Mai, în care Stela Popescu locuia pe perioada verii, pentru că o folosea ca reședință de vară, este azi dată în chirie de Doina Maximilian. Vila funcționează în regim hotelier pe perioada verii.