ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Fenomenul bizar si fascinant care se întâmplă în apele mării. Trebuie să vezi asta măcar o dată în viață

Avatar

Publicat

pe

Fenomenul bizar si fascinant care se întâmplă în apele mării. Trebuie să vezi asta măcar o dată în viață

Un fenomen parcă rupt din filmele fantastice are loc în apele din lumea întreagă. Apa mării străluceşte ca şi când ar fi luat foc. Fenomenul este cunoscută şi ca „scânteie de mare” sau Noctiluca scintillans. Strălucirea magică a apei este cauzată de fitoplanctonul bioluminiscent.

Fenomenul bizar si fascinant care se întâmplă în apele mării. Trebuie să vezi asta măcar o dată în viață

Fenomenul „Scânteia de mare” se produce în toate apele mari ale lumii, este unul foarte vechi şi este observat mai mult în apele calde, gen Maldive şi Tasmania,  dar a fost, de asemenea, observat şi pe coastele din Țara Galilor. Planctonul apare mai des în unele părți din nordul Țării Galilor în vară, dar date recente sugerează că fenomenul a fost observat şi în sud, în ultimele săptămâni.

Astfel, oamenii profită din plin de priveliştea spectaculoasă. Mulţi vin cu camerele defilmat şi fac chiar baie printre vietăţile care fac ca apa să strălucească. Un bărbat familiarizat cu fenomenul este fotograful Kris Williams. Acesta a surprins în ultimii ani imagini uimitoare ale fascinantului fenomen.

Planctonul îţi luminează în palmă

Am avut norocul să asist la bioluminiscența de pe coasta de la Multe ori în ultimii cinci ani, atât în ​​nordul, cât și în Țara Galilor de Sud. Poți să scoti apa în mâini și să vezi planctonul acoperindu-ți degetele ca niște stele minuscule sau să înoți în apă și să privești cum se aprind valurile unde înoți prin ele. Este cu adevărat ceva magic de văzut și experimentat!”, a spus Kris Williams.

Alyn Wallace, un alt fotograf, a scris pe blog despre experiența sa. Acesta chiar a înotat cu planctonul bioluminescent. „A fost unul dintre acele lucruri pe care nu am crezut niciodată că le-aș experimenta fără să călătoresc pe jumătate prin lume, dar țara mea natală, Țara Galilor, continuă să mă fascineze. Fiind înconjurat de strălucirea albastră a planctonului bioluminescent, în timp ce înptam sub grația Căii Lactee a fost unul dintre cele mai suprarealiste și magice momente ale vieții mele”, a scris Alyn Wallace.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *