ZiarulRing

29-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Femeia a crezut că a adoptat un câine, dar în câteva luni au avut parte de șocul vieții. Ce animal avea, de fapt, în locuință

Credeau că au adoptat un câine, însă au avut parte de un șoc atunci când noul membru al familiei a început să se dezvolte.

Avatar

Publicat

pe

Povestea unei familii din China a devenit virală. Credeau că au adoptat un câine, pe care îl credeau un animal blând, însă au avut parte de un șoc atunci când noul membru al familiei a început să se dezvolte. Ce animal de companie aveau, de fapt, în casă.


În vara anului 2016, Su Yun din Kunming din provincia Yunnan s-a decis să adopte un animal de compania, un câine din rasa Mastiff Tibetan. În timp, Su a avut parte de un șoc. ”Câinele” consuma o cantitate uriașă de hrană pe zi, iar numărul kilogramelor i se dublau de la ”o zi la alta”.


”Cățelul” adoptat s-a dovedit a fi un urs negru asiatic


După doar doi ani, animalul de companie al lui Su cântărea 250 de kilograme și continua să crească. Confuzia femeii s-a transformat în teamă atunci când a văzut abilitatea neobișnuită a animalului de a merge în două picioare. Speriată, Su a sunat la poliție, iar autoritățile au confirmat faptul că animalul ei de companie era, de fapt, o specie rară de urs negru asiatic. Se estimează că un urs asiatic mascul matur, numit uneori urs Himalayan sau urs de lună, poate cântări până la 400 de kilograme.


„Pe măsură ce creștea din ce în ce mai mare, ne-am dat seama că este de fapt un urs. Îl spălăm în fiecare zi și îi dăm să mănânce două găleți de tăiței și o cutie de fructe. Sincer, acum suntem foarte atașați de el”, a declarat proprietara animalului.


Angajații organizației pentru drepturile animalelor, care au venit la casa lui Su pentru a-i lua ursul, s-au temut prea mult să se apropie de animalul săbatic, așa că au fost nevoiți să îl adoarmă înainte de a-l transporta la Yunnan Wildlife Rescue.


„Câinele este, de fapt, un urs negru asiatic, o specie protejată în China. Ursul va fi dus la un adăpost pentru animale sălbatice, în timp ce familia adoptivă va fi amendată pentru creşterea ilegală a unui animal sălbatic. Având în vedere că l-au crescut fără să ştie că e urs şi apoi ne-au contactat şi au cooperat cu noi, le vom da o sancţiune mai blândă”, au declarat polițiștii.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *