ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Fără turiști prea grași în cabană! Ideea a avut un final neașteptat pentru operatorul turistic

Două gazde de pe platforma Airbnb au fost eliminate după ce se pare că au interzis rezervarea oaspeților care cântăreau mai mult de 100 de kilograme.

Avatar

Publicat

pe

Două gazde de pe platforma Airbnb au fost eliminate după ce se pare că au interzis rezervarea oaspeților care cântăreau mai mult de 100 de kilograme.

Casa pusă la dispoziție pentru închiriat, a fost numită „Bobbit’s Lair” din Kent, Marea Britanie și a fost promovată ca o cabană medievală cu două etaje la prețul de 265 dolari pe noapte. Cu toate acestea, ciudata cabană veche de 600 de ani, listată de gazdele Zsu și Marcus, avea mai mult decât câteva reguli esențiale pentru potențialii oaspeți.

Printre restricțiile obișnuite precum interzicerea fumatului în interior, interzicerea ascultării de muzică la un volum deranjant după ora 22:00, se număra și o regulă mai ciudată, care a stârnit furia pe rețelele de socializare.

Gazda a setat o limită de…greutate, pentru potențialii oaspeți

„NICI persoanele cu tulburări de alimentație nu pot rezerva, avem o greutate maximă de 100 kg per persoană”, spunea gazda în descrierea cabanei.

O utilizatoare a rețelelor sociale care s-a autointitulat „activistă grasă” și „feministă grasă”, a descoperit proprietatea și a fost profund deranjată de mesaj. Lindsay McGlone a văzut lista de reguli și a distribuit-o imediat cu comunitatea ei de pe Instagram, de aproape 17000 de persoane.

„Ar trebui să fie trași la răspundere. @airbnb nu iti reglementezi site-ul? Cum este acceptat așa ceva? Vă rog să folosiți link-ul de la Instagram Story postate de mine sau din biografia mea pentru a raporta această listare”, a scris ea în descrierea unei fotografii în care erau listate presupusele reguli din postarea Airbnb.

Advertisement

Ce justificare au avut proprietarii

Postarea lui McGlone a câștigat suficientă expunere, încât aparent, gazdele în cauză să-și editeze descrierea pentru a elimina mențiunea unei tulburări de alimentație. Cu toate acestea, au păstrat restricția de greutate: „NIMENI cu greutatea peste 100 kg, grinzi de stejar foarte vechi”.

Fiind dur criticată pe internet, perechea care pune la dispoziție pe platforma airbnb casa cu reguli „mai speciale”, a susținut că au făcut aceste reguli pentru a proteja casa.

„Am avut pe cineva care a întrebat despre dimensiunea băii, apoi despre cât de mari erau ușile. Am spus că nu este potrivită pentru oaspeții cu dizabilități. Apoi a trebuit să anulăm, deoarece cabana ar fi putut fi grav deteriorată în timpul șederii lor. Înțelegeți că imaginile au un unghi larg, persoanele mai mari NU SUNT PERMISE SĂ RĂMÂNĂ!”, declară proprietarii.

Platforma Airbnb nu acceptă discriminări

Cu toate acestea, McGlone consideră că postarea „a fost încă discriminatorie” și „a încercat să găsească o modalitate de a justifica fobia lor de grași”.

De la controversata declarație, postul a fost complet eliminat după ce inițial a fost suspendat de Airbnb. Un purtător de cuvânt al platformei a confirmat incidentul.

„Misiunea Airbnb este de a crea o lume în care toată lumea să poată aparține oricui. Discriminarea și prejudecățile nu își au locul în comunitatea noastră și am suspendat listarea în timp ce abordam problema dificilă. Punem în aplicare o politică strictă de nediscriminare și în cadrul inițiativei noastre de porți deschise. Dacă un oaspete simte că a fost discriminat, vom oferi asistență personalizată pentru a ne asigura că vor găsi un loc în care să stea”, a declarat purtătorul de cuvânt Airbnb.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *