ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Familie, ucisă pe rând de un sac de cartofi din pivniță. Descoperirea uluitoare făcută de poliție

Avatar

Publicat

pe

O familie a fost ucisă pe rând de un sac de cartofi, astfel că o fetiță de doar 8 ani din Rusia a rămas orfană. Tragedia s-a întâmplat din cauza unui sac de cartofi care a fost păstrat necorespunzător.

Familie exterminată de un sac de cartofi. Descoperirea uluitoare făcută de poliție

Maria Chelysheva, în vârsă de doar 8 ani, trăiește un adevărat coșmar, și-a pierdut tatăl, mama, fratele și bunica. Aceștia, rând pe rând, au fost uciși după ce au intrat într-o pivniță unde au depozitat cartofii pentru iarnă.

Tatăl fetiței, respectatul profesor de drept Mikhail Chelyshev, în vârstă de 42 de ani, a fost primul care a intrat în pivniță, fără să știe că cartofii putreziseră.

Mikhail Chelyshev a murit primul

Primul a murit capul familiei

Bărbatul a leșinat din cauza degajării nocive și, la scurt timp, a murit, spun polițiștii. Cum acesta nu mai venea din beci, soția lui Anastasia, în vârstă de 38 de ani, îngrijorată, a mers să-l caute în întuneric. Aceasta a fost, de asemenea, copleșită de gazul otrăvitor care se formase după ce cartofii au putrezit.

De asemenea, fiul cuplului de 18 ani, Georgy, a plecat în căutarea părinților săi și a avut aceiași soartă ca și aceștia. După ce a inhalat gazul otrăvitor a căzut secerat ca mama li tatăl său.

Advertisement

Ultima victimă, bunica copiilor

Mama Anastasiei, Iraida, în vârstă de 68 de ani, văzând că ceva suspect se întâmplă, a chemat un vecin căruia i-a cerut ajutorul.

Femeia nu a mai avut răbdarea până să apară vecinul căruia îi ceruse ajutorul, astfel că a coborât și ea în beci și a murit ca ceilalți 3 membriai familiai sale, fata, ginerele și nepotul.

Unde s-a întâmplat tragedia

Tragedia a avut loc în Laishevo, un oraș lângă Kazan, în republica rusă Tatarstan, pe râul Volga,în anul 2013, în luna septembrie.

Toți au murit din cauza otrăvirii cu gaz care s-a acumulat în subsol ca urmare a putrezirii cartofilor rău”, a spus un investigator local.

Ce au descoperit autorităţile

Poliţiştii veniţi la locul tragediei au descoperit că legumele începuseră să putrezească şi s-au transformat într-o adevărată bombă chimică.

Specialiştii spun că atunci când putrezesc, concentraţia de glicoalcaloizi din cartof creşte şi este răspândită în exterior sub forma de gaz letal, care poate ucide, mai ales în spaţii închise, cum era și beciul familiei.

Ce conţin de fapt cartofii

Cartofii conțin solanină (un glicoalcaloid) care are o puternică acțiune toxică, chiar și în cantități mici, fiind utilizată mai ales pentru proprietățile sale drept fungicid și pesticid.

Advertisement

În plus, alături de ea, în tuberculii de cartofi încolțiți se găseşte și chaconina, un alt glicoalcaloid. De regulă, conținutul de solanină este direct proporțional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), lucru ce duce la stricarea lor.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *