ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Facilități fiscale majore pentru „familiile cu mulți câini”. Scutire de la plata impozitului pentru cine adoptă mai mult de trei maidanezi

Avatar

Publicat

pe

După ce, săptămâna trecută, un deputat REPER propunea ca pisicile fără stăpân să fie eutanasiate dacă nu sunt adoptate în 30 de zile după ce au fost „vânate” de hingheri de pe stradă și duse în adăposturi, un alt deputat a luat în vizor câinii vagabonzi. ​

Un proiect de lege, pus zilele trecute pe masa senatorilor, prevede acordarea de reduceri la plata impozitelor pentru familiile care adoptă unul sau mai mulţi câini comunitari, mergând până la scutiri de la plata impozitelor pentru casă, mașină sau teren, în cazul celor care adoptă o haită. Inițiator este Daniel Gheorghe Rusu, deputat ales în 2020 pe listele AUR, în prezent membru Forța Dreptei, care, după cum reiese din declarația de avere, are, împreună cu soția sa, o casă de locuit cu o suprafață de 1.400 de metri pătrați și încă un imobil cu o suprafață similară.  

Propunerea legislativă privind acordarea unor facilități fiscale sub forma unor reduceri/scutiri de la plata impozitelor pentru familiile și persoanele care adoptă câini comunitari, pe care și-au pus semnătura încă trei deputați neafiliați, va rezolva atât problema câinilor fără stăpân, cât şi lipsa adăposturilor destinate acestora.
„Cu toate că din bugetele naţionale şi locale se alocă anual sume imense pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari, aceste cheltuieli publice nu sunt în măsură să diminueze numărul câinilor fără stăpân, atât al celor de pe străzi, cât şi al celor din adăposturile statului. Miile de sesizări ale cetăţenilor deranjaţi de prezenţa animalelor în spaţiile publice, indiferent de localitate, fie din oraşe sau din cele mai îndepărtate sate, sunt în majoritate covârşitoare rămase nerezolvate”, arată deputatul Daniel Rusu în expunerea de motive. 

Acesta susține că în prezent „numărul românilor care ajung la spital muşcaţi de maidanezi este în continuă creştere”, iar această situație ar reflecta incapacitatea autorităților locale de a găsi spații pentru adăposturi și de a colabora activ cu ONG-urile care se ocupă de adopţiile câinilor comunitari. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *