ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Excursia de 6 milioane de pași atrage lumea ca un magnet chiar și în pandemie

Avatar

Publicat

pe

În fiecare an, peste 1.000.000 de persoane se înscriu să parcurgă Appalachian Trail, renumitul traseu prin Munţii Apalaşi și cel mai lung traseu de drumeţii din lume. Însă nu este deloc ușor.

Ambasada Statelor Unite ale Americii în București a oferit, marți, detalii despre cunoscutul traseu montan. Milioane de oameni l-au parcurs de-a lungul timpului. „Cei 3.500 de kilometri lungime, vremea, animalele sălbatice și schimbările de altitudine pot fi un factor descurajant pentru oricine. De aceea, întregul traseu este parcurs în totalitate de doar 1.000 de persoane anual”, anunță oficialii Ambasadei americane.

Traseul de 6 milioane de pași

Appalachian Trail, una din cele mai lungi căi de drumeție din lume, se află situat în munții Apalași, legând statele Georgia și Maine din SUA. I se spune „traseul de 6 milioane de pași”.

Site-ul web Appalachian National Scenic Trail este perfect pentru a începe planificarea prealabilă pentru următoarea aventură pe Appalachian Trail, oferind linkuri și toate informațiile de care aveți nevoie pentru a începe.

Traseul Scenic Național Appalachian este o potecă publică care urmează mai mult de 2.180 de mile de pe muntele Appalachian între Maine și Georgia. Traseul este deschis pe tot parcursul anului și este accesibil din multe locații. Tot ce trebuie să faceți e să găsiți cel mai apropiat punct de acces în Indicații de orientare.

Drumeție prin 14 state americane

Appalachian Trail traversează teritorii pitorești, împădurite, pastorale, sălbatice și rezonante din punct de vedere cultural din Munții Appalași. Conceput în 1921, construită de cetățeni privați și finalizată în 1937, astăzi traseul este administrat de Serviciul Parcului Național, Serviciul Forestier SUA, Appalachian Trail Conservancy, numeroase agenții de stat și mii de voluntari.

Advertisement

Drumul traversează Muntele Mitchell aflat la 2.037 m altitudine, care este cel mai înalt punct din Apalași, urmând poteca veche a amerindienilor „Pony Trail, Klondike Trail”. În prezent,  calea de drumeție traversează 14 state federale, (Georgia, North Carolina, Tennessee, Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire, si Maine).

Punctele terminale ale drumului sunt în nord Mount Katahdin iar în sud Springer Mountain.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *