Referendumul pentru Legea Capitalei ar trebui să aibă totuşi două întrebări. Este concluzia la care a ajuns, recent, majoritatea consilierilor municipali. Aceştia şi-au dat seama că setul de şapte întrebări pe care l-au votat ultima dată e o prostie făcută “pe genunchi”. A rămas însă o problemă de rezolvat: cine îşi asumă acum gogomănia?
Întrebările propuse bucureştenilor în cadrul referendumului pentru reorganizarea administrativă a Capitalei nu vor duce la niciun rezultat pentru că sunt ori “inutile”, ori „aberante”, ori „agramate”. Sunt calificativele pe care le-au pus chiar unii consilieri generali ai PDL care au votat iniţial varianta cu cele şapte întrebări. Surse din rândul acestora ne-au spus că se intenţionează refacerea întregului proiect, fapt confirmat pentru “ring” şi de oficiali din cadrul Prefecturii Capitalei. “Întrebările au fost în mod evident concepute «pe genunchi» şi intenţionăm să reducem referendumul la numai două întrebări care să aibă legătură directă cu legea de reorganizare administrativă a Capitalei”, ne-au dezvăluit sursele.
Cine să recunoască greşeala?
O zicală românească spune că o greşeală recunoscută e pe jumătate iertată, însă în acest caz nu s-a găsit nimeni să admită că s-a făcut o prostie. Potrivit aceloraşi surse, planul ar fi însă altul: pentru a nu părea că iniţiatorii celor şapte întrebări, respectiv viceprimarul Mircea Raicu şi colegii săi de partid, ar recunoaşte că au comis-o, se vor lega de forma proiectului actual. “Când consilierii au votat proiectul modificat cu cele şapte întrebări, au uitat să schimbe şi titlul, ca şi cum ar fi tipărită o carte cu titlul alteia”, ne-au explicat sursele. Acesta va fi deci un bun pretext pentru ca iniţiatorii să ceară modificarea proiectului în sensul reducerii numărului de întrebări.
Sunt suspectate şi interese financiare
Potrivit aceloraşi surse, povestea referendumului cu şapte întrebări pare să aibă şi un iz de interes financiar. Acestea ne-au spus că norocoasa firmă, „prietenă” cu PDL, care va tipări buletinele ar fi mai fericită dacă ar fi câte şapte pentru fiecare bucureştean, decât unul sau două.
5 milioane de lei va costa referendumul cu şapte întrebări.
Alte articole