ZiarulRing

19-mai2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Ex-președintele clubului Barcelona: ”Am fost acuzați de asasinat, iar noi îl aveam pe Messi…”

Avatar

Publicat

pe

Fostul preşedinte al clubului de fotbal FC Barcelona, Sandro Rosell, unul dintre cei anchetaţi pentru implicarea în cazul Negreira, a comentat foarte plastic că ”FC Barcelona a fost acuzată de asasinat, dar nu se ştie unde este corpul persoanei asasinate”, transmite EFE.

Rosell a făcut afirmaţia respectivă cu prilejul unei interviuri radiofonice pentru Catalunya Radio şi RAC1.

”Aveam un Messi, un Busquets, un Alba, un Iniesta, un Xavi, un Pep pe bancă, Tito (Vilanova) … să spui că noi câştigam cu ajutorul lui Negreira este foarte urât. (…) RFEF (Federaţia spaniolă de fotbal, n. red.) a spus deja că el nu a avut nicio influenţă asupra arbitrilor”, a mai spus Rosell.

Fostul conducător catalan a recunoscut că l-a cunoscut pe Jose Maria Enriquez Negreira, care a fost vicepreşedintele Comisiei Teritoriale de arbitri între 2000 şi 2018, dar a negat că ar fi ştiut de plăţile făcute de club pentru fostul arbitru, în valoare de 7,3 milioane de euro.

”Normal că ştiam cine este, era omul care făcea rapoartele de arbitraj la Barca dintotdeauna. Fiecare echipă mare din lume are rapoarte de arbitraj, este o piesă esenţială (…). Ştiam că există o persoană care se ocupă de rapoarte, iar despre plăţi şi cifre am aflat acum, când s-a făcut public cazul”, a explica Rosell.

Rosell a subliniat că au existat plăţi făcute pe lângă cele care erau aprobate de conducerea clubului şi care erau de la 100.000 de euro în sus pe lună. ”Au fost 40.000 de euro. Nu ştiu cine a semnat, pentru că era un furnizor istoric, care era transmis de la un preşedinte la altul, ca alţi sute de furnizori”, a adăugat fostul oficial al clubului catalan.

Advertisement

Clubul FC Barcelona, foştii săi preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, precum şi Negreira şi fiul său au statut de inculpaţi din martie în acest caz.

Plăți pentru arbitri

Procurorii spanioli au depus în martie o plângere pentru presupusele plăţi efectuate de FC Barcelona în perioada 2001-2018, în valoare totală de 7,3 milioane de euro, către firme deţinute de fostul vicepreşedinte al Comisiei a Arbitrilor din Spania (1993-2018), Jose Maria Enriquez Negreira.

FC Barcelona a negat în februarie orice fapte ilegale, precizând că banii au fost plătiţi pentru un consultant extern, care a furnizat ”rapoarte tehnice legate de arbitraje”, o practică destul de comună printre cluburile profesioniste.

Negreira era responsabil cu evaluarea arbitrilor, dar nu s-a găsit nicio probă că i-ar fi plătit pentru a influenţa rezultatele meciurilor.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *