ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Evadare spectaculoasă! Așa ceva nu s-a pomenit: a condus cu scuterul sub apă!

Avatar

Publicat

pe

 Un bărbat de 44 de ani din California pe numele Matthew Piercey a încercat luni să fugă de agenții FBI într-un mod cel puțin bizar. Intrat în vizorul agenților federali în urmă cu aproximativ un an pentru o posibila schema “Ponzi”, acesta se află acum în fata acuzațiilor de spălare de bani, fraudă, frauda prin corespondență, dar și intimidarea martorilor.

Matthew Piercey a dat dovadă de creativitate luni cand agenții FBI din Statele Unite au încercat să-l aresteze. După o urmărire ca-n filme pe autostradă, Matthew a dat camionul în care gonea pe un scooter subacvatic, cu propulsie Yamaha, cu care s-a scufundat în Lacul Shasta pentru aproximativ 25 de minute.

Cercetat printre altele pentru acuzații de spălare de bani și o fraudă de aproximativ 35 milioane de dolari, Matthew deschisese o companie care promitea potențialilor investitori că vor primi garantat banii înapoi.

 Miracole și învieri din morți la biserică

 Piercey era membrul Bisericii Bethel din Redding, California, de unde își alegea potențialele victime din rândul credincioșilor baptiști cu putere financiară ridicată. În timpul în care nu se jucau de-a investitorii, enoriașii credeau în miracole și în învieri. Înșelăciunea lui Piercey vine la șase ani după ce membrii bisericii au fost păgubiți de suma de 650.000 de dolari de către un bărbat pe nume David Arnold Souza, care mai târziu a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Matthew Piercey nu a fost impresionat de pățania lui Souza, așa că s-a aventurat și el în afaceri cu enoriașii bisericii. Se pare că acesta își pregătise terenul pentru fugă, căci a folosit un scooter special cu propulsie Yamaha care poate merge sub apă chiar și la o adâncime de până la 30 de metri.

Advertisement

Acesta este scuterul cu care Piercey a încercat să dispară. În cea de-a doua poză, este o prezentare a firmei Yamaha, care spune că scuterul acvatic poate funcționa 75 de minute.

Forțele de ordine au asistat neputincioase în timp ce “urmăritul” a dispărut sub apa înghețată timp de 25 de minute.

Nu este clar încă cu ce aparatură a reușit să respire atâta timp sub apă, dar acesta a ieșit într-un final, obligat fiind de frigul de afară. Un echipaj medical aflat la fața locului l-a consultat pe Piercey când acesta a ieșit din lac, însă nu a avut nevoie de tratament pentru hipotermie, ci doar de un set uscat de haine pe care i l-a oferit soția sa, înainte de a fi arestat.

Matthew Piercey riscă o condamnare de 20 de ani de închisoare și amenzi în valoare de câteva sute de mii de dolari, scrie Daily Mail.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *