ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

EROI PÂNĂ LA CAPĂT! Ce vor face SALVATORII din Apuseni cu banii donaţi de Becali

Avatar

Publicat

pe

Cei trei eroi din Horea nu vor banii lui Gigi Becali pentru ei, ci preferă să se repare drumul stricat de maşinile autorităţilor, ne spune primarul comunei, Marin Nicola. Totodată, edilul a cerut Aviaţiei o bucată din epavă pentru a construi un monument în memoria celor căzuţi în Apuseni.

Gheorghe Trif, Argentin Toader şi Gheorghe Giurgiu, eroii salvatori din Munţii Apuseni, spun că banii promişi de Becali, 5.000 de euro pentru fiecare, ar trebui să fie folosiţi pentru repararea drumurilor distruse de maşini în operaţiunile de salvare. „Becali a luat legătura direct cu ei, nu cu autorităţile locale. Oamenii au spus că nu le trebuie banii; eventual, cei care vor pot repara drumul până acolo, că s-a stricat acum cu atâtea maşini. Trebuie să ţinem cont că o parte este drum comunal şi o parte, drum forestier. Să se repare drumul respectiv, astea au fost doleanţele lor, nu neapărat să le dea bani că au participat la operaţiunea de salvare. Drumurile au fost reparate, în funcţie de posibilităţi, pietruite, întreţinute an de an şi acum s-au degradat mai tare din cauză că zăpada era moale şi au trecut multe maşini”, ne-a declarat Marin Nicola, primarul comunei Horea, judeţul Alba. 
Monument din elicea avionului pilotat de Iovan

Primarul Nicola este hotărât să ridice un monument pentru victimele accidentului aviatic. „Am discutat cu persoanele care au luat aeronava şi le-am cerut să ne dea o bucată din ea. Nu ştiu ce anume ne vor putea da, poate o elice… După finalizarea anchetei, vrem să facem un monument, dar acolo sus, la 12 km, în apropierea locului accidentului, unde pot ajunge maşinile, undeva la 1 km de locul prăbuşirii, pe şesul acela. Nu a mai rămas nimic acolo în afară de crucea pe care am ridicat-o noi. Au trecut şi au verificat cei de la Aviaţie, Jandarmerie, Poliţie, Procuratură. Au fost mulţi, au luat tot, au bătut centimetru cu centimetru. Vrem să punem o bucată din avion pe un soclu de piatră pentru cei morţi şi pentru cei care au supravieţuit, pentru medici şi aviatori”, a mai afirmat Marin Nicola.

„Preşedinţia ne-a cerut tabel”

Primarul comunei Horea ne spune că, după ce 11 persoane au fost medaliate de Arhiepiscopia Alba, a primit şi o adresă de la preşedinţie prin care se solicită un tabel cu numele celor care au participat la scoaterea răniţilor din avion şi la coborârea lor. „Sunt în jur de 20 de oameni. Probabil se vor da medalii, diplome, nu ştiu. Oamenii au făcut o chestie normală şi eu spun că toţi sunt eroi, o mare parte din comună, că toţi, la rândul lor, au mers pe jos. S-a întâmplat să ajungă cei trei în locul respectiv, dar e vorba de 300 de persoane din comună care s-au răsfirat şi au verificat, fiind o zonă aşa de mare”, ne-a mai precizat Marin Nicola.

„Moţii şi-au făcut treaba, în rest nu comentez procedura. Dumnezeu ştie cine trebuia să ne informeze pe noi şi să fie acolo în mijlocul nostru.”, MARIN NICOLA, primarul comunei Horea

„Acum, la noi, nu se mai vorbeşte despre accident, toţi spun că şi-au făcut datoria de suflet, omenească, atâta doar.”, MARIN NICOLA

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *