ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Elton John a făcut pace cu prima soție. Cum s-au înțeles să îngroape scandalul

Avatar

Publicat

pe

Elton John și prima sa soție au făcut pace, se pare. Cântărețul a fost, în cele din urmă, de acord cu fosta soție, Renate Blauel, să nu vorbească despre căsătoria lor de patru ani. Asta după ce au soluționat în mod privat cererea de despăgubire de 3 milioane de lire sterline a femeii, pentru prezentarea de detalii în autobiografia sa și în filmul „Rocketman”.

Renate Blauel, inginer german de înregistrări, l-a dat în judecată pe Sir Elton pentru că ar fi încălcat un acord pe care perechea l-a semnat după divorț în 1988. Acordul prevedea ca artistul să nu facă publice, niciodată, detalii din timpul mariajului lor. Ea a cerut inițial o ordonanță pentru prevenirea dezvăluirilor publice viitoare, precum și daune și costuri despre care se spune că sunt în jur de 3 milioane de lire sterline.

Sir Elton și Renate Blauel, născută în Germania, se întâlniseră în 1983, în timp ce vedeta își termina albumul „Too Low for Zero”, care includea single-urile de succes „I’m Still Standing” și „I Guess That’s Why They Call It The Blues”. S-au căsătorit la Sydney, Australia, în februarie 1984, dar au divorțat patru ani mai târziu.

Blauel, acuzată că ar fi vrut s-l tapeze de bani pe fostul soț

În disputele juridice din fața instanței de anul acesta, Sir Elton a afirmat că fosta soție „a vrut doar să primească bani de la el” după ce documentele instanței au arătat că ea a încercat să se sinucidă când i-a spus că mariajul lor nu funcționează la doar trei zile de la startul lunii de miere din St. Tropez.

Blauel a susținut că a luat o supradoză de tablete Valium după ce i-a spus că vrea să o părăsească în luna de miere și să plece acasă. Un purtător de cuvânt al Sir Elton a declarat astăzi, conform Daily Mail: „Părțile sunt bucuroase să anunțe că au soluționat acest caz, într-un mod care recunoaște nevoia de intimitate a lui Renate.

La rândul ei, Renate recunoaște că Elton a acționat într-un mod demn și respectuos față de ea în ultimii 30 de ani și a fost întotdeauna fericit să o ajute. Nu vor discuta în public unul despre altul sau despre căsătoria lor, nici în viitor și nu vor face alte comentarii despre caz”.

Advertisement

Acord între părți

La momentul despărțirii lor, în 1988, perechea a semnat un contract care include o clauză care îi împiedica pe oricare dintre ei să discute despre căsătoria lor sau despre motivele separării lor. La începutul acestui an, Renate Blauel l-a dat în judecată pe Sir Elton pentru încălcările „repetate și flagrante” ale acordului în memoriile sale din 2019 – „Me” și în filmul biografic „Rocketman”, lansat tot în 2019.

Blauel a susținut că discuția fostului ei soț despre relația lor în cartea sa „Eu, Elton John” – precum și scenele din filmul biografic „Rocketman” – au dus la un interes public asupra ei.

Conform documentelor instanței, Blauel a susținut că Sir Elton ar fi trebuit să știe că ar putea suferi traume psihologice, din cauza problemelor anterioare pe care le suferise. Cu toate acestea, Sir Elton, în apărarea sa, a negat că știa că este susceptibilă la probleme de sănătate mintală și susține că nimic din ceea ce a spus el nu ar fi încălcat acordul.

Echipa juridică a solistului a negat de asemenea încălcarea acordului, susținând că detaliile din carte și film sunt cunoscute publicului și că contractul „se aplică numai chestiunilor private și confidențiale”.

Scene incriminatoare

Cinci scene din Rocketman au fost menționate în plângerea Renatei Blauel, inclusiv scene care arată ziua nunții lor, precum și faptul ca dormeau separat. O altă scenă îl înfățișează pe Sir Elton într-o sesiune de terapie de grup, în care discuta eșecul căsătoriei sale „din cauza nefericirii sale și, în special, a sexualității sale”, se mai arată în documentele prezentate instanței.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *