ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Elena Ceaușescu avea cinci amanți. De ce nu o părăsea dictatorul

Avatar

Publicat

pe

După Revoluție, au circulat tot felul de zvonuri despre Elena Ceaușescu, care mai de care mai siropos. Se spune despre soția fostului dictator că a avut cel puțin cinci amanți, dar acesta nu s-a arătat niciodată contrariat.

Nu poți spune despre Elena Ceaușescu că era o „femeie fatală”, o femeie de o frumusețe excepțională. Cu toate acestea, se spune despre ea că i-a întors pe bărbați pe degete, după cum a vrut ea, chiar înainte să dețină cea mai importantă funcție în stat.

Pe lângă setea ei de putere, „întâia chimistă a țării” era foarte receptivă la mesajele subliminale ale bărbaților sau era chiar ea cea care-i atrăgea în mrejele sale. Evident, pe lista de amanți ai Elenei Ceaușescu au fost bărbați cu funcții importante. De fapt, prestanța lor a crescut pe măsură ce a crescut și importanța ei întâi în Partidul Comunist, apoi în stat, alături de Nicolae Ceaușescu.

Cele cinci figuri despre care se spune că au trecut prin patul Lenuței a lui Briceag, cum era poreclită când era fată, se numără tatăl artistului Gheorghe Zamfir, Abraham Schechter, medicul cuplului dictatorial, Eftemie Iliescu, unchiul lui Ion Iliescu, Victor Stănculescu și un soldat german.

Cine erau cei cinci amanți ai Elenei Ceaușescu

Cu soldatul neamț se pare că a avut o relație înainte de 1939, pe vremea când Nicolae Ceaușescu era la închisoare pentru că a fost activist comunist pe vremea antonesciană. Acesta nu era însă căsătorit cu Elena Petrescu, dar ea ar fi fost surprinsă în fapt, că-l înșela, chiar de către fratele viitorului dictator, Nicolae Andruță Ceaușescu.

Abraham Schechter i-a căzut cu tronc Elenei Ceaușescu după ce acesta a devenit mediul cuplului prezidențial. Schechter a avut grijă de sănătatea Ceaușeștilor timp de 17 ani, dar, din când în când, o mai „îngrijea” separat doar pe soția dictatorului.

Advertisement

Se spune însă că ea îl cunoștea pe doctor încă din 1955, dar zvonurile s-au întețit mai ales după strania moarte pe care a avut-o medicul. Nu se știe în ce împrejurări, dar Schechter s-a sinucis în 1973, aruncându-se de la etajul 5 al Spitalului Floreasca din București. Gurile rele spun că acesta ar fi fost, de fapt, împins pe fereastră.

Și unchiul lui Ion Iliescu ar fi fost unul dintre „pretendenții” soției dictatorului. Prin Eftemie Iliescu l-a remarcat Elena Ceaușescu pe cel care avea să-i ia locul după 1989 și încă de atunci nu l-a privit cu ochi buni.

În ceea ce-l privește pe Victor Stănculescu, acesta ar fi fost generalul preferat al cuplului dictatorial, dar în special al Elenei Ceaușescu. Cei doi ar fi avut o relație amoroasă secretă despre care dictatorului n-ar fi aflat niciodată.