ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

El e românul care s-a îmbogățit din vânzarea măștilor de protecție. Unde și-a făcut averea

Avatar

Publicat

pe

Ovidiu Olea este românul care s-a îmbogățit în contextul pandemiei de COVID-19. Românul s-a transformat, în câteva luni, din antreprenor fintech în comerciant de măști. Povestea lui a apărut în The Guardian.

El e românul care s-a îmbogățit din vânzarea măștilor de protecție. Unde și-a făcut averea

Totul a început la finalul lui ianuarie, când Ovidiu Olea, care locuiește în Hong Kong,  încerca să facă rost de câteva zeci de măşti pentru cei 20 de angajaţi ai săi.Astfel, în prezent, Ovidiu Olea a ajuns să vândă circa 50 de milioane de măşti. A vândut echipamentele sanitare în Asia şi Europa, iar în curând va începe producţia proprie în România.

Dacă Ovidiu Olea este uimit de faptul că s-a transformat dintr-un antreprenor în finanţe într-un mogul al măştilor în numai patru luni, nu arată niciun semn că ar fi. Tranziţia a început inofensiv. La sfârşitul lunii ianuarie, când coronavirusul s-a extins dincolo de Wuhan, Olea a decis că va cumpăra măşti pentru angajaţii săi. Locuieşte în Hong Kong, unde conduce o firmă de tehnologie de plată. Personalul său nu este mare – doar 20 de angajaţi – dar găsirea chiar şi a câteva sute de măşti s-a dovedit a fi grea.

Românul care s-a îmbogățit din vânzarea măștilor de protecție. Unde și-a făcut averea. Sursa foto: protv.ro

Protestatarii din Hong Kong au folosit măști medicale pentru a-și ascunde identitatea

O parte a problemei a fost că anul trecut, după ce protestatarii din Hong Kong au folosit măşti pentru a-şi ascunde identitatea, guvernul chinez a restricţionat proviziile de pe continent. Înainte de pandemie, jumătate din măştile lumii erau fabricate în China; acum, odată cu producerea în regim forţat, această cifră poate ajunge la 85%. Dacă China nu îţi trimite măşti, probabil că nu vei avea. Nu avem măşti, au spus farmaciile locale Olea, dar dacă găsiţi dumneavoastră, le vom cumpărăm noi de la dvs”, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Ovidiu Olea a povestit aventura prin care a trecut ca să aducă primul lot de măşti din Africa de Sud, 500.000 de bucăţi,  în Hong Kong. Pentru aducerea măştilor de la fabrică la aeroportul din Johannesburg a avut nevoie de o escortă înarmată până în dinţi. Astfel, la şase ore după ce măștile au ajuns în depozitul din Hong Kong, acestea erau comercializate. Acesta a fost începutul afacerii care avea să îi aducă un profit frumos lui Ovidiu Olea.

Advertisement

Ovidiu Olea este distribuitor de măști cu trei pliuri

Din februarie, pe măsură ce pandemia s-a strecurat în jurul planetei, a cumpărat şi vândut pe un alt milion de măşti N95 de la North Safety Products. În martie, Olea a devenit distribuitor de măşti cu trei pliuri chinezeşti, de asemenea, cele pe care aproape toată lumea optează acum să le poarte. El a vândut măşti guvernului din Hong Kong, ţărilor europene, prin diplomaţii lor din Hong Kong şi China, şi companiilor europene, care le doreau pentru angajaţii lor. Olea spune că a vândut aproximativ 48 de milioane de măşti”, a mai relatat The Guardian.

Ovidiu Olea Olea va începe în circa o lună de zile producţia de măşti în România, după ce acesta a auzit că acestea vor fi obligatorii în România, scrie adevarul.ro. Măștile vor fi produse de utilaje automatizate aduse din Taiwan sau China.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *