ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Echipa de la “Visuri la cheie” a povestit detalii neștiute din culisele emisiunii. “Plângem de rupem”

Avatar

Publicat

pe

De mai bine de cinci ani, echipa de la “Visuri la cheie” încearcă să facă fericiți cât mai mulți oameni, nu doar renovându-le casele, ci încercând să le schimbe și destinele. Arhitecții Cristina Joia și Valentin Ionașcu ne-au povestit totul din culisele show-ului.

Cazurile sociale prezentate în emisiunea “Visuri la cheie” impresionează până la lacrimi pe toți cei care se uită miercuri seara la PRO TV, însă cu atât mai mult pe cei care încearcă direct să le întindă o mână de ajutor. De cele mai multe ori, membrii echipei “Visuri la cheie” nu se limitează doar la a le construi un cămin, ci se interesează de soarta lor și după difuzarea emisiunii:

“Eu chiar mi-aș dori ca oamenii de acasă să vadă mai mult din etapele intermediare, pentru că senzația este că acea casă se face cât ai bate din palme și nu e așa. Aș vrea câteodată să fim filmați nemachiați, obosiți, cu cearcăne. La un moment dat, nu mai funcționăm și ne plimbăm ca nebunii prin cameră și nu știm ce să facem. Tocmai pentru că ieși din zona ta de confort, pe care o ai cu clienții privați, și că te duci în zona de sacrificiu și de oboseală, de-asta te încarci cu energia oamenilor. Asta ne unește, iar la sfârșit avem senzația aia de euforie când predăm casa”, ne-a povestit designerul de interior Cristina Joia, completată de colegul ei, arhitectul Valentin Ionașcu: “Nu suntem imuni la poveștile lor, plângem de ne rupem. Trăim povestea aia și încercăm să le dăm un răspuns. Asta e cea mai mare provocare, de fapt. Că să transformăm o casă, fiind specialiști ne este ușor, dar ca să alini suferința, să ajuți oamenii să depășească etape din viața lor, asta cred că ține de noi, oamenii din spatele meseriilor”, a spus Valentin.

“Am fi ipocriți să spunem că ținem legătura cu toți”

Atât de impresionați sunt de poveștile oamenilor cu care intră în contact prin intermediul emisiunii, încât continuă să-i viziteze și să păstreze legătura prin intermediul site-urilor de socializare. De curând, cei doi arhitecți ne-au mărturisit că au fost să viziteze una dintre familiile care le-a intrat la inimă și au fost impresionați să vadă că aceștia au păstrat casa intactă, deși filmările se încheiaseră în urmă cu trei luni. “Am fi ipocriți să spunem că ținem legătura cu toți. Depinde cu cine rezonăm sau de cine ne-am apropiat. Eu recunosc că unii dintre copii mi-au devenit așa de dragi, încât le cer periodic poze să văd cum au mai crescut, cum sunt. E o legătură extraordinară cu unele familii”, ne-a mai spus Cristina. “Am fost în vizită la cineva și am rămas surprins că, după trei luni de când fusesem acolo, toate lucrurile erau exact cum le-am lăsat noi. I-am întrebat dacă nu locuiesc acolo și mi-au răspuns că în fiecare dimineață refac totul ca și când ar fi fost ziua predării”, a completat-o colegul ei, Valentin. Deși de-a lungul celor 6 sezoane au existat zvonuri potrivit cărora multe familii nevoiașe au ajuns să-și vândă casele imediat după ce le-au fost renovate. Cristina Joia a ținut să precizeze că personal nu a auzit să se fi întâmplat asta: “Noi i-am vizitat că ne erau dragi și ne era dor, noi nu suntem un fel de mici Dumnezeu și trebuie să verificăm dacă munca noastră a fost păstrată. Odată ce faci un cadou, lucrul ăla nu-ți mai aparține. E al familiei și sunt liberi să facă ce simt sau cum vor, nu trebuie să păstreze totul intact. Nu ne-am supăra dacă peste doi-trei ani casa aia ar fi diferită”, a mai precizat ea.
Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *