ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

NECENZURAT

Ea este Valentina și a fost cândva barbat. Cum a apărut după schimbarea de sex

Avatar

Publicat

pe

Valentina Sampaio, în vârstă de 23 de ani, a fost bărbat și s-a transformat în femeie, devenind, astfel, primul model transgender angajat de Victoria’s Secret; decizie venită în urma unei întregi controverse.

Valentina, primul model transgender angajat de Victoria’s Secret. Cum arată la plajă

Modelul brazilian Valentina Sampaio a făcut istorie săptămâna aceasta, devenind primul model transgender care a apărut în venerabila ediție de costume de baie a Sports Illustrated. Numărul special al revistei a înflorit carierele unor modele precum Heidi Klum, Tyra Banks, Ashley Graham și Kate Upton în cei 56 de ani de la înființare.

Apariția lui Sampaio, însoțită de fotografii cu aceasta purtând o piesă vestimentară asimetrică pe o plajă cu aspect idilic, a fost anunțată vineri drept cea mai incitantă a anului 2020. De asemenea, alături de imagini, în revistă se poate regăsi și un fragment scris de model, mulțumind publicației „că m-a văzut și m-a respectat așa cum sunt cu adevărat. Pentru că au înțeles mai mult decât orice că eu sunt om”, notează mic.com.

Până a ajunge, însă, în Sports Illustrated, cariera i-a fost deschisă de Victoria’s Secret. Celebrul brand de lenjerie intimă și-a uimit publicul când a anunțat că a angajat un model transgender. Hotărârea a venit în urma unei întregi controverse care a avut loc din cauza unor declarații ale directorului de marketing al companiei, Ed Razek.

„Nu ar trebui să avem transsexuali în show? Nu. Eu nu cred că ar trebui să avem. De ce nu? Pentru că acest show este o fantezie. Este un program de 42 de minute de divertisment special”, a declarat Razek pentru Voque.

După afirmațiile făcute, acesta a ținut să-și ceară public scuze, printr-o postare pe Twitter: „Bineînțeles că am alege modele trans pentru show-urile noastre. De altfel, au fost modele trans la casting-urile noastre, dar, ca multe altele, nu au trecut de ele. Nu a fost vorba de gen”.

Advertisement