back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
miercuri, decembrie 25, 2024

Ea este tânăra care și-a dorit să fie prima femeie preot din România. Cu ce se ocupă în prezent FOTO

Distribuiți

O femeie, acum în vârstă de 38 de ani, și-a dorit să devină primul preot de sex feminin din România. Cu toate acestea, canoanele ortodoxe nu pot accepta așa ceva. Cu ce se ocupă femeia în prezent.

Ea este tânăra care și-a dorit să fie prima femeie preot din România

Ana Maria este medic chirurg de profesie la Spitalul Universitar și își dorește cu ardoare să devină primul preot de sex feminin din România. Aceasta a studiat și Teologia: „Studiez la Facultatea de Teologie si sper sa fac si acolo un pionierat, ca sa zic așa, o revoluție frumoasă.

Femeile sunt foarte bune si blande si au o rabdare deosebita in a fi atente la credinciosi, iar de celelalte se ocupa Dumnezeu. Dumnezeu este cel care ofera harul si cred ca poate sa ofere har in egala masura si barbatilor si femeilor”, a declarat aceasta, în urmă cu patru ani.

Ana Maria crede că toate femeile ar trebui să aibă șansa de a fi preot, dar a așteptat un răspuns de la înaltele fețe bisericești. “Aceasta doamna nu a depus niciodata o cerere in acest sens si nici nu a luat legatura cu Patriarhia!”, a declarat, la acea vreme, Constantin Stoica, purtator de cuvant al BOR, pentru Cancan.ro.

De ce o femeie nu poate deveni preot

Preotul Pompiliu Nacu a spus despre acest subiect fierbinte:

„Greşeala fundamentală de la care se pleacă în această problemă teologică vine din concepţia protestantă despre Sfintele Taine, unde este confundată preoţia sacerdotală cu preoţia generală. Preoţia sacerdotală este legată de persoana divino-umană a lui Iisus Hristos, care este bărbat, pe când preoţia universală, prin Taina Sfântului Botez, aparţine tuturor, fiind de drept uman”, scrie Pompiliu Nacu.

„De ce o femeie nu poate fi preot? Pentru că Hristos şi Apostolii au fost bărbaţi, iar umanitatea şi masculinitatea lui Iisus su avut un rol determinant. Iisus nu a fost uman şi masculin în sens abstract sau general şi nu putea să fie bărbat şi femeie în acelaşi timp”, concluzionează părintele Nacu, potrivit adevărul.ro.

Când și unde pot deveni femeile preot

Încă din 1960, femeile pot deține rolul de preot în Biserica Suediei. Astăzi, 45% din preoții Suediei sunt femei. Chiar dacă reprezentativitatea femeilor a crescut în Biserica Suediei la toate nivelurile, femeile încă câștigă mai puțin decât bărbații pentru aceleași responsabilități.

În România, însă, nu se poate. Chiar atunci, în 2014, oficialii Bisericii Ortodoxe au negat că oo femeie ar fi depus actele pentru a deveni preot, așa cum am arătat mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole