ZiarulRing

27-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Dosar Petromservice. Fostul sindicalist Liviu Luca scapă de acuzaţii, pentru că faptele s-au prescris, dar trebuie să achite prejudiciul

Avatar

Publicat

pe

Fostul lider al Sindicatului din Petrom Liviu Luca şi celelalte persoane trimise în judecată împreună cu acesta, într-un dosar instrumentat de  DIICOT privind fapte de constituire de grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, scapă de acuzaţiile penale. Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, pe fond, că faptele s-au prescris. Inculpații mai au de achitat doar prejudiciul, de 15.591.262 lei, societăţii PSV Company SA. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Hotărârea pe fond a fost pronunțată luni, de Tribunalul Prahova, și poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare. Decizia instanței a fost formulată într-un dosar trimis în judecată de DIICOT în iunie 2016. Anchetatorii acuzau, într-un comunicat transmis la momentul repectiv, că în perioada 2005 – 2009, Liviu Luca ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta Petromservice SA) pentru ca acestea să fie folosite pentru construirea „Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti” situat în Păuleşti, judeţul Prahova. Potrivit procurorilor, la grupul infracţional au aderat şi inculpaţii Zizi Anagnastopol, director economic în cadrul SC PSV Company SA, Sorin Mihai, director general, Gheorghe Şupeală, director general, Gheorghe Stan, director economic în cadrul SC Edilconst SA, şi Radu Florea, director general al societăţii.

Cititi articolul integral aici.