ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Doroftei, DECLARAȚIE INCENDIARĂ despre Bute: „Abia acum a înţeles ce înseamnă …”

Deposedat de centura cu diamante, Lucian Bute se luptă pentru a reveni pe prima treaptă a categoriei supermijlocii.

Avatar

Publicat

pe

Deposedat de centura cu diamante, Lucian Bute se luptă pentru a reveni pe prima treaptă a categoriei supermijlocii. El l-a învins pe italianul Andrea Di Luisa şi se pare că are drumurile deschise spre un nou titlu mondial. Leonard Doroftei a comentat, pentru “ring”, prestaţia pugilistului din Pechea în ultimul său meci de la Montreal.

La 35 de ani şi după o pauză de 19 luni, Lucian Bute a demonstrat că mai are ceva de spus la categoria supermijlocie, unde a fost campion mondial timp de cinci ani. La Centre Bell, acolo unde se pare că se simte cel mai bine, Bute l-a învins prin inferioritate pe italianul Andrea Di Luisa, trimiţându-l la podea în repriza a patra.

Italianul s-a ridicat după numărătoarea arbitrului, dar antrenorul şi, totodată, tatăl acestuia a aruncat prosopul văzând că Bute continuă atacul. Deşi Di Luisa este campion european, nu a reuşit să-i facă faţă pugilistului român, care avea nevoie de această victorie ca să reintre în circuit şi, implicit, în cărţi pentru titlul mondial.

„Aşa cum am spus, Lucian Bute se întoarce! Am lipsit mult, am muncit mult, dar sunt înapoi la treabă. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a declarat Bute la finalul întâlnirii.

„Moşul” crede în revenirea lui Bute Leonard Doroftei s-a trezit la 5 dimineaţa pentru a vedea meciul lui Bute şi, după cum ne-a mărturisit, nu a regretat nicio clipă. Chiar dacă multă lume nu mai credea că Bute va mai boxa după înfrângerile în faţa lui Froch şi Pascal, iată că a dat dovadă de tărie de caracter şi ambiţie.

„E o revenire bună, se vede că a schimbat antrenorul (n.r. – Howard Grant îl pregăteşte acum pe Bute). Este mai sigur pe el, şi-a recăpătat încrederea, mi-a plăcut ce am văzut în ring, cum s-a mişcat. Dacă îşi doreşte, cred că poate să se bată din nou pentru titlul mondial, nu este târziu… Va depinde foarte mult de impresarii lui. Dacă vor şti să-l promoveze, cred că nu are nevoie decât de un meci ca apoi să se bată din nou pentru titlul mondidal. Îi doresc din tot sufletul să ajungă acolo, pentru că aseară a arătat ca un pugilist de înaltă clasă, a demonstrat că ştie box. Lucian abia acum a înţeles ce înseamnă boxul adevărat şi, cu puţină încredere, poate deveni din nou campion mondial”, a declarat, pentru „ring”, Doroftei.

Advertisement

A avut o asistenţă redusă Dacă până acum Lucian Bute era obişnuit cu un public numeros în Centre Bell, boxând cu 20.000 de fani în tribune, de această dată a trebuit să se mulţumească doar cu 5.000 de spectatori.

„Nu asta e problema acum pentru Bute. Au fost totuşi câteva mii de oameni, nu au fost doar o sută sau două. Încet-încet, îşi va readuce publicul aproape. Încă un meci bun şi după aceea va avea din nou sala plină”, ne-a spus preşedintele Federaţiei Române de Box.

5.000 de spectatori au asistat în Centre Bell la meciul dintre Bute şi Andrea Di Luisa.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *