ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

DOCUMENT-BOMBĂ! „SURPRIZA” de la Bruxelles, anunţată azi, OFICIAL, în procesul „Cioacă-Elodia”. CE VA ZICE INSTANŢA?

Zi decisivă în procesul Cioacă-Elodia! Mulţi se aşteaptă ca azi, la Curtea de Apel Piteşti, să se tragă linie, să se pună concuziile şi instanţa să se pronunţe: vinovat sau… nevinovat. Vor fi totuşi şi surprize? Se pare că… da.

Avatar

Publicat

pe

Zi decisivă în procesul Cioacă-Elodia! Mulţi se aşteaptă ca azi, la Curtea de Apel Piteşti, să se tragă linie, să se pună concuziile şi instanţa să se pronunţe: vinovat sau… nevinovat. Vor fi totuşi şi surprize? Se pare că… da.

Un proces, în fapt o cercetare judecătorească în toată puterea cuvântului: care a durat… aproape un an. Vorbim de apelul în cazul ”Cioacă-Elodia”, început în vara trecută, după ce poliţistul acuzat că şi-ar fi ucis soţia a fost condamnat, în primă instanţă, după doar patru termene de judecată.

Odată investiţi cu solicitările părţilor din următoarea cale de atac, judecătorii/judecătoarele instanţei de apel au trecut în revistă un număr impresionant de martorii, audiindu-i şi pe cei declaraţi aproape imposibil de audiat: o bonă, un sepepist!… Toţi martorii au fost audiaţi, toate probele au fost luate la mână şi, acolo unde a fost cazul, unele probe au fost reexpertizate. Instanţa a dispus atât o expertiză grafoscopică a scrisului/semnăturii Elodiei, cât şi expertize medico-legale (şi genetice) cu privire la urmele de sânge şi alte urme recoltate de pe probele din casă, din maşină şi din râpă.

Ba chiar şi o opinie expertală (extrajudiciară) venită din partea unui profesor universitar se află la dosar. Doar câteva experimente judiciare nu s-au făcut(cu sau fără participarea curajoaselor judecătoare din dosar): la apartamentul din Braşov în care se presupune că s-ar fi comis o crimă cu depesare de cadavru, la râpa de pe traseul Rucăr-Bran în care au fost găsite aruncate mai multe obiecte, inclusiv o uniformă de poliţist pătată cu sânge… bovin. Nu este încă timpul trecut.

Până nu se va da verdictul, totul… e posibil. Chiar şi cu tot ce s-a făcut până acum, putem spune, totuşi, că, practic, instanţa a finalizat cercetarea judecătorească şi că se poate trece la discuţiile pe fond şi la punerea concluziilor din partea celor două tabere care stau faţă în faţă: acuzarea şi apărarea. La mijloc vor fi judecătorii: în faţă doar cu propria lor conştiinţă. Ziua concluziilor? Este greu de spus ce se va întâmpla în această cea mai lungă şi mai grea zi a procesului. Se poate doar bănui.

Se vor pune concluzii pe probe (vizionate, inclusiv celebrele probe din râpă), se va cere şi probabil se va aproba audierea experţilor, se vor face obiecţii faţă de expertizele ordonate în cauză.

Advertisement

Contactată telefonic, avocata lui Cristian Cioacă a refuzat să ne facă vreo declaraţie cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla la acest termen decisiv, limitându-se să ne spună că vor fi… surprize.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *