ZiarulRing

27-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Dispare mobila românească. Milioane de metri cubi de lemn au dispărut din piață. Prețurile au explodat

Avatar

Publicat

pe

Membrii Asociației Industriei Lemnului (Prolemn) au declanșat ieri proteste de stradă în mai multe orașe din țară, după ce negocierile purtate miercuri la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor nu au dus la niciun rezultat.

Prolemn solicită măsuri urgente pentru depășirea actualei crize de pe această piață, iar printre cererile formulate se numără promovarea unui nou regulament de valorificare a masei lemnoase, asigurarea cantităților necesare de lemne introduse legal pe piață și la prețuri corecte pentru industrie. De asemenea, pe lista de revendicări mai figura promovarea unei ordonanțe de urgență care să elimine blocajele legate de evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice. Protestele s-au desfășurat ieri în orașele Baia Mare, Bistrița, Brașov și Lugoj.

Ministerul Mediului spune una….

În urma discuțiilor care au avut loc miercuri, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că s-a decis înființarea unui grup de lucru pentru a analiza modificările care se impun a fi aduse Regulamentului de valorificare a lemnului din proprietatea publică adoptat prin HG 715/2017. De asemenea, împreună cu reprezentanții Monitorului oficial a fost identificată o modalitate digitală de transmitere spre publicare a amenajamentelor silvice, iar procedurile interne pentru evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice, conform cadrului legal existent la nivel european, astfel încât timpul scurs până la intrarea în vigoare a unui amenajament silvic să fie redus.

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *