ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Detaliul controversat din această fotografie din 1917: „Acel bărbat e un călător în timp?”

O fotografie misterioasă care datează de peste 100 de ani i-a determinat pe oameni să se întrebe despre posibilitatea călătoriei în timp.

Avatar

Publicat

pe

O fotografie misterioasă care datează de peste 100 de ani i-a determinat pe oameni să se întrebe despre posibilitatea călătoriei în timp. Imaginea denumită „Ultimul picnic” arată un grup de adulți și copii, în timp ce stau pe o movilă din Canada, în 1917.

În poza respectivă apar câteva femei îmbrăcate în fuste lungi și bărbați în sacouri și cu pălării bowler. Singurul care iese în evidență este un tânăr îmbrăcat diferit pentru acele vremuri.

O fotografie plină de mister a pus o mulțime de oameni pe gânduri. Este vorba despre o imagine intitulată „Ultimul picnic”, care are peste 100 de ani, fiind surprinsă în 1917. Poza a stârnit o mulțime de controverse, în rândul persoanelor care susțin că există călătoriile în timp. Asta pentru că în fotografie apare un bărbat îmbrăcat într-un tricou, pantaloni scurți și are o tunsoare dezordonată, lucru neobișnuit pentru vremurile de atunci. Se pot observa femei care poartă fuste lungi și bărbați în sacouri, cu pălării bowler. Singurul care iese în evidență este tânărul cu un aspect diferit față de restul.

„Bărbatul surfer”, așa cum este descris în presa internațională, pare să-i inducă în eroare pe cei din jurul său. Bărbatul din stânga lui îl privește cu un aer de neîncredere, în timp ce o femeie din partea opusă arată cu degetul spre el. Jamie D. Grant, un cunoscut youtuber, a descoperit fotografia în cartea istorică din 1974 a lui Lester Ray Peterson, „The Great Cape Scott Story”, notează DailyStar.

„Observați grupul, hainele lor, pălăriile lor. Chiar modul în care stau în poziție pentru o fotografie. Acum uitați-vă mai atent. Capul lui descoperit, părul lui, pantalonii scurți. Bărbatul din stânga privește cu neîncredere. A demonstrat un călător misterios imposibilul și a călătorit prin timp? Ce credeți?”, a spus acesta.

Fotografia a pus internetul pe jar

Imaginea din 1917 a stârnit numeroase păreri în mediul online, acolo unde internauții nu s-au putut abține de la comentarii. „Am citit această carte când eram copil și am observat această fotografie; nu doar că este reală; dar încă de atunci mi s-a părut că hainele lui erau puțin înaintea timpului pentru a fi în această fotografie. Încă mi se face pielea de găină.”, a scris cineva.

Advertisement

„Tipul pare că a fost prins nepregătit în fotografie. Cu siguranță pare că este dintr-o altă perioadă. Videoclip interesant.”, a mai scris o altă persoană.

Altcineva susține că bărbatul nu este călător în timp, așa cum se zvonește, pentru că tricourile existau la acea vreme. „În comentariile la articol, cineva a menționat că tricourile existau pe atunci și că au devenit un termen comun în scurt timp după acea dată – au apărut în Dicționarul Merriam-Webster în anii ’20. Ținând cont că și alți bărbați din fotografie poartă pantaloni scurți, aș spune că el nu este un călător în timp. În afară de Bill și Ted, ce călători în timp ar crede că un tricou și pantaloni scurți ar fi cea mai bună alegere pentru a purta atunci când călătorești în trecut oricum?”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *