ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

DESCOPERIRI ŞOCANTE la controalele ANPC: IMITĂ extrem de bine produsele REALE

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au depistat la comercializare produse inimaginabile: pufuleţi şi ciocolată din plastic. Descoperirea a fost făcută la Dragonul Roşu, unde s-au dat amenzi de peste 200.000 de lei.

Avatar

Publicat

pe

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au depistat la comercializare produse inimaginabile: pufuleţi şi ciocolată din plastic. Descoperirea a fost făcută la Dragonul Roşu, unde s-au dat amenzi de peste 200.000 de lei.

Intensificarea controalelor ANPC din ultimele luni a scos la iveală un nivel alarmant al ilegalităţilor comercianţilor, în special în domeniul produselor periculoase. Descinderea făcută, zilele trecute, de către ANPC şi poliţiştii de la Investigarea Fraudelor la Dragonul Roşu a fost urmată de zeci de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei.

„ANPC a cerut controlul la Dragonul Roşu. Acţiunea s-a desfăşurat în comun cu Serviciul de Investigare a Fraudelor de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe o delegaţie specială din partea comisarului-şef al Protecţiei Consumatorilor Ilfov, pentru 38 de comisari de la Bucureşti şi 11 comisari de la Ilfov. Au intrat peste 20 de echipe de control ale ANPC în acelaşi timp în standuri, că acolo, dacă nu intri repede, fug ăia. S-au încheiat 58 de procese-verbale, 5.091 de jucării au fost oprite de la comercializare şi s-au aplicat amenzi de 221.000 de lei”, ne-a declarat Paul Anghel, director ANPC.

Limonadă cu gust de „familie” Şocul cel mai mare al comisarilor ANPC a fost când au găsit la vânzare pufuleţi şi ciocolată din plastic, care imitau extrem de bine produsele reale.

Am găsit pufuleţi din plastic, băgaţi în pungi, pe post de jucării, copilul poate confunda pufuleţii normali cu pufuleţii ăia. Toate fructele din plastic sunt jucării interzise, inclusiv un adult poate lua un măr din plastic şi să muşte din el, că imită foarte bine originalul, şi îi sparge dinţii, gura. Vânzarea plasticelor care imită fructe, legume sau alimente, cum sunt sandviciurile şi hamburgerii, este interzisă, conform legislaţiei. Am găsit şi imitaţii de ciocolată, nişte plăcuţe care imitau foarte bine ciocolata şi bomboanele de ciocolată, fabricate în Israel, care figurau deja pe sistemul de alertare rapidă europeană. Pe acest sistem suntem anunţaţi că în România va intra un lot de produse neconforme. Am mai găsit şi o limonadă cu gust de «familie», aşa era etichetată, dar ei sunt obligaţi să spună cu gust de fructe, portocale, lămâie. Produsul a fost oprit de la comercializare până la remedierea deficienţelor legate de etichetare. Problema este că metodele de a atrage consumatorii sunt destul de ciudate. Produsele periculoase au fost distruse, iar cele confiscate vor fi scoase la vânzare prin Ministerul Finanţelor”, ne-a mai precizat directorul ANPC.

A încercat să anuleze amenda Conducerea ANPC ne-a spus că, a doua zi după control, una dintre patroanele de la Dragonul Roşu, care fusese amendată cu 13.000 de lei, a venit la sediul instituţiei încercând să obţină clemenţă.

Advertisement

„A venit plângând să ne spună că e bolnavă de cancer, ne-a adus şi documente medicale ca să îi anulăm amenda. Bineînţeles că nu am putut face aşa ceva”, a afirmat Paul Anghel, director ANPC.

„Foarte mulţi comercianţi au fugit şi au fost standuri în care s-a confiscat absolut toată marfa care exista.”Paul Anghel, director ANPC

„În ultimele trei luni am avut mai multe controale decât s-au făcut în ultimii cinci ani.”Paul Anghel, director ANPC

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *