ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Descoperirea șocantă din China, care poate schimba istoria. Cine sunt oamenii cu ochii verzi, despre care nu se știa nimic

Avatar

Publicat

pe

Cercetătorii au descoperit motivul pentru care într-un anume sat din China se nasc copii cu ochii verzi, de altfel singurii din China. Fenomenul extrem de rar a atras atenția oamenilor de știință, care au început să sape adânc în ADN-ul chinezilor cu ochii verzi.

S-a descoperit de ce se nasc copii cu ochii verzi într-un sat din China

Chinezii cu ochii verzi sunt o adevărată raritate, însă într-un singur sat din China, nașterea copiilor cu ochii verzi nu mai surprinde pe nimeni, de generații și generații întregi. Locuitorii din satul Gansu au avut mereu părinți sau bunici care au avut ochii verzi, iar cercetătorii de-abia acum au găsit răspunsul.

Istoricii au descoperit faptul că acestia sunt descendenții unui sat ce a fost colonizat de rămășițele unei legiuni ce a luptat în Orient pe vremea Imperiului Roman. Soldații s-au stabilit în zonă după ce au pierdut bătălia cu parthienii, un popor ce trăia în Irakul de astăzi.

Chinezii cu ochii verzi sunt o raritate, dar nu și în satul Gansu

Romanii au pierdut bătălia care a avut loc în jurul anului 53 înaintea erei noastre, fiind stopati din extinderea imperiului în Est. Mulții dintre militarii care au supraviețuit bătăliei au migrat în zonă, refuzând să se mai întoarcă la Roma, scrie sport.ro. Solații au renunțat la luptă și s-au îndrăgostit de chinezoaice, așa au luat naștere familiile mixte.

Familiile formate din dezertorii din armata romană și femei chineze au început să nea naștere la chinezi cu ochii verzi. Aceștia au preluat din ADN-ul europenilor, dar și din cel al poporului chinez. Cercetătorii au stabilit că, în general, chinezii cu ochii verzi au 56% ADN de european si doar 44% ADN de asiatic.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *