ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Descoperire istorică în apele Mexicului. Se confirmă tot ce știa omenirea despre mayași, cei care au prezis sfârșitul lumii

Avatar

Publicat

pe

O descoperire istorică a fost făcută în apele Mexicului. S-a confirmat tot ce știa omenirea despre mayași, cei care au prezis sfârșitul lumii. Arheologii din Mexic au confirmat că o navă scufundată descoperită în largul peninsulei Yucatan a fost folosită pentru transportarea mayașilor vânduți în sclavie.

Descoperirea ce va marca planeta. Adevărul despre civilizația mayașă, cei care au prevestit APOCALIPSA

Descoperirea istorică făcută în apele Mexicului arată că aceasta este prima navă de sclavi mayași descoperită vreodată, potrivit Institutului Național pentru Antropologie și Istorie din Mexic (INAH) care a anunțat descoperirea marți.

La Unión, o navă cu aburi care folosea zbaturi pentru propulsie, a fost descoperită în 2017 de către arheologi în Golful Mexicului la două mile nautice distanță de orășelul Sisal din peninsula Yucatan, dar a fost nevoie de trei ani de cercetări pentru a confirma că aceasta a fost o navă folosită pentru transportarea sclavilor maya.

Civilizatia Maya a fost infloritoare

Mayași transportați ca sclavi în Cuba

Nava La Unión a capturat și transportat între 25 și 30 de mayași în Cuba unde aceștia au fost forțați să lucreze pe exploatațiile de trestie de zahăr între anii 1855 și 1861, în timpul unei rebeliuni cunoscute drept Războiul Castelor din Yucatan, potrivit INAH.

Fiecare sclav a fost vândut unor intermediari pentru 25 de pesos aceștia revânzându-i la rândul lor în Havana pentru până la 160 de pesos, în cazul bărbaților și 160 de pesos pentru femei”, a declarat arheologul INAH Barba Meneicke într-un comunicat de presă.

Nava arată o perioadă nefastă din istoria Mexicului

Nava La Union s-a scufundat la data de 19 septembrie 1861 în timp ce se îndrepta spre Cuba și a dovedit că sclavia încă era practicată la mai bine de 30 de ani după ce a fost interzisă în Mexic, în anul 1829.

Advertisement

Pentru cercetători…descoperirea este extrem de relevantă”, a subliniat INAH în comunicatul de presă, adăugând că „pe lângă dificultățile de a identifica numele navei, [descoperirea] vorbește despre o perioadă de rău augur din istoria Mexicului care ar trebui admisă și studiată în contextul vremii de atunci”.

Ce artefacte s-au descoperit pe navă

De asemenea, arheologii au confirmat identitatea navei cu ajutorul boilerelor sale care au explodat și provocat un incendiu imens, care a dus la scufundarea vaporului. Aceștia au găsit numeroase artefacte printre care fragmente de sticlă, ceramică, precum și opt seturi de tacâmuri folosite de pasagerii de la clasa întâi.

Accidentul a ucis jumătate din cei 80 de membri ai echipajului și 60 de pasageri aflați la bord, însă nu este clar câți sclavi mayași au murit în urma scufundării întrucât aceștia erau trecuți drept marfă, nu pasageri, în documentele navei.

Maya, o civilizație înfloritoare

Mayașii sunt o civilizație mezoamericană care a înflorit pe teritoriul actual al Mexicului și în America Centrală între 2.000 î.e.n. până în perioada descoperirii Americilor de către conchistadori.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *