back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Descoperire de ultimă oră în spațiu. A supraviețuit timp de 3 ani în cosmos, fără protecție. E un pas uriaș pentru omenire

Distribuiți

Descoperire de ultimă oră în spațiu. A supraviețuit timp de 3 ani în cosmos, fără protecție. E un pas uriaș pentru omenire

Cercetătorii au făcut o descoperire de ultimă oră în spațiu. O bacterie a supraviețuit timp de 3 ani în cosmos, fără protecție, ceea ce înseamnă un pas uriaș pentru omenire.

Oamenii de știință au atașat tulpina de bacterie pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale. Astfel, după 3 ani, cercetătorii au fost uimiți să descopere că aceasta a supraviețuit în tot acest timp, în spațiu deschis. În plus, experții au spus că studiul ar putea ajuta să înțelegem în ce condiții ar putea exista viață pe alte planete, după cum informează BBC.

A supraviețuit timp de 3 ani în cosmos, fără nicun fel de protecție

Oamenii de știință au făcut o descoperire de ultim moment. În urmă cu trei ani, aceștia au atașat de exteriorul Stației Spațiale Internaționale o tulpină de bacterie. La trei ani, cercetătorii au constatat cu stupoare că bacteria a supraviețuit, chiar dacă în tot acest timp s-a aflat la exterior, adică în în spațiu, fapt care ar duce la concluzia că ar putea exista viață și pe alte planete.

Experimentul a fost condus de o echipă de cercetători din Japonia. Aceștia au pus pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale o bacterie Deinococcus radiodurans, cunoscută și sub numele de „bacteria Conan”. O bacterie rezistentă în condiții extreme de frig, deshidratare și medii acide.

Deinococcus radiodurans

Unde poate fi găsită bacteria care a fost trimisă în spațiu

„Experimentul misiunii japoneze Tanpopo a constat în atașarea uneii bacterii pe exteriorul ISS, care a fost apoi expusă vacuumului din spațiul cosmic și, uimitor, bacteria a supraviețuit”, a declarat Lewis Dartnell, profesor la Universitatea din Westminster.

De asemenea, bacteria poate rezista la o cantitate de 3.000 de ori mai mare de radiații decât cantitatea care ar ucide un om. Bacteria se regăsește în zone de deșert de pe Pământ, iar faptul că a supraviețuit 3 ani în spațiu i-a uimit pe cercetătorii de știință.

Cercetătorii se întreabă acum dacă nu cumva bacteria este, de fapt, extraterestră

„Celulele aflate în centrul coloniilor de bacterii au supraviețuit, dar cele aflate la margine au murit. E ca și cum a fi fost protejate de „frații și surorile” lor”, explică profesorul.

Acum, întrebarea care se ridică este dacă poate fi luată în calcul posibilitatea ca aceste bacterii să provină, de fapt, din spațiu.

„Acest lucru nu ar însemna că viața a fost adusă pe Pământ din spațiu. Tot ce arată aceste experimente este că acest lucru nu e imposibil”, a mai spus Lewis Dartnell.

Unde se mai găsește viață, în afară de Terra?

Pe de altă parte, aceste tip de bacterii „extremofile” i-ar putea ajuta pe cercetători să înțeleagă în ce condiții ar putea exista viață pe alte planete.

„Aceste bacterii care supraviețuiesc în condiții extreme ne învață lucruri noi despre limitele supraviețuirii, despre condițiile la care se pot adapta. Aceste extremofile ne arată de asemenea în ce fel de medii am putea găsi viață în altă parte dviata in spatiul cosmicecât pe Pământ”, a conchis Lewis Dartnell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole