ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Descoperire bizară la Palatul Cotroceni. Ce se întâmplă în locul unde Klaus Iohannis își petrece majoritatea timpului

Avatar

Publicat

pe

Palatul Cotroceni, o reședință regală din București, care servește azi ca sediu al Președinției României, reprezintă o cheltuială enormă pentru stat. Ce se întâmplă în locul unde Klaus Iohannis își petrece majoritatea timpului?

Descoperire la Palatul Cotroceni. Ce se întâmplă în locul unde Klaus Iohannis își petrece majoritatea timpului?

Palatul Cotroceni a devenit după Revoluția română din 1989 reședința oficială a Președintelui României, tot de atunci a început și cheltuiala, căci statul plătește o factură uriașă pentru încălzirea sa. Astfel, la final de mandat, factura totală de la gaze și energie electrică este de peste 11 milioane de lei, notează cotidianul național Jurnalul.

Palatul Cotroceni

În mandatul lui Iohannis, la Palatul Cotroceni, consumul total de energie a depășit 55.000 Megawati oră, adică peste 11.000 Megawati pe an, o cantitate impresionantă. Pentru a face o paralelă, Palatul, a doua cea mai mare clădire de pe planetă, are un consum anual de energie de aproximativ 6.000 Megawati ora, ceea ce înseamnă că pentru sediul președinției se consumă de două ori mai multă energie.

Administrația Prezidențială cumpără cantități din ce în ce mai mari de energie

În prezent, Administrația Prezidențială se pregătește să încheie al treilea acord din mandatul lui Klaus Iohannis pentru achiziția de gaze naturale necesare producerii de energie termică. Licitația a fost lansată la finalul lunii precedente.

În paralel, Administrația a cumpărat și cantități din ce în ce mai mari de energie electrică. În primele zile de mandat ale șefului de stat, s-a încheiat un Acord-Cadru pentru furnizarea a 3.900 Megawati oră de electricitate. Ulterior, s-a mai semnat unul pentru o cantitate mai mult decât dublă, peste 8.000 Megawati oră energie electrică.

Risipă

Patru mii de calorifere, 120.000 de becuri, 150 de kilometri de cabluri electrice, 100 de kilometri de conducte – acestea sunt cifrele unei clădiri mamut ce consumă energie electrică, apă caldă, apă rece și căldură cât un cartier întreg. Nici parlamentarii nu sunt mândri de risipă.

Advertisement
  • „Faptul că mănâncă atâţia bani nu am niciun dubiu”, a spus deputatul PNL Mihai Voicu
  • „E o clădire faraonică din punctul de vedere al spațiului și al cheltuielilor”, a afirmat Adrian Săftoiu.
  • „Ea nu a fost proiectată ca o clădire verde, ca o clădire inteligentă”, a adăugat Ecaterina Andronescu.
  • „Să am toată energia electrică pe leduri şi nişte panouri fotovoltaice care să-mi permită să reduc din costuri, aş avea un sistem de energie tehnică modern care să-mi reducă costurile”, a declarat Valeriu Zgonea.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *