ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

DE NECREZUT! ” Borcea a făcut ATAC DE PANICĂ la Poarta Albă”?!… Miron Cozma, DEZVĂLUIRI INCENDIARE la „ringTV” despre Becali, „lotul transferurilor” şi… nu numai

EXCLUSIVITATE. Prezent în emisiunea „ring TV”, fostul lider al minerilor Miron Cozma a făcut dezvăluiri în premieră legate de respingerea graţierii lui Gigi Becali.

Avatar

Publicat

pe

EXCLUSIVITATE. Prezent în emisiunea „ring TV”, fostul lider al minerilor Miron Cozma a făcut dezvăluiri în premieră legate de respingerea graţierii lui Gigi Becali, de situaţia acestuia (starea de sănătate şi nu numai) de la Penitenciarul Poarta Albă (inclusiv cum sărută Becali televizorul când îşi vede mama), dar şi legate de viaţa în penitenciar a celor opt grei ai fotbalului din „Lotul transferurilor”.

Pe baza unor informaţii din surse proprii şi pe care şi le asumă, Miron Cozma a oferit amănunte picante  legate de Copos (cum îi bat puşcăriaşii la uşa celulei, iar el, crezând că sunt gardienii, sare în picioare spunând „prezent!”), dar şi dezvăluiri dramatice legate de Jean Pădureanu, internat la Spitalul Jilava, şi Cristian Borcea, care ar fi internat la spitalul Penitenciarului Poarta Albă din motive de… claustrofobie. Spre finalul emisiunii, Miron Cozma şi-a anunţat… candidatura la Preşedinţia României.

„E o minciună că Becali i-ar fi mulţumit preşedintelui Băsescu”

Mai întai, Miron Cozma a fost întrebat şi a vorbit/comentat  despre decizia preşedintelui Traian Băsescu de a nu-l graţia pe Becali. „Poate că unul dintre motivele pentru care nu i s-a aprobat cererea de graţiere lui Becali ar fi faptul că el, personal, nu a făcut cerere de graţiere”, a spus Cozma şi, imediat a adăugat: „Ştiu dintr-o  sursă foarte apropiată lui Gigi Becali că el nu a declarat nimic la acel post de televiziune (n.r-  unde s-a spus că patronul Stelei i-ar fi mulţumit preşedintelui pentru că i-a respins graţierea) şi persoanei care a  ieşit public spunând că i-a luat interviu (n.r. -după respingerea graţierii). Nu, e o minciună, nu i-a luat niciun  interviu lui Gigi Becali şi Gigi Becali nu a declarat ceea ce se spune. E o minciună că Becali i-ar fi mulţumit preşdintelui Băsescu. Ceea ce am auzit eu, însă este că ar fi declarat că ar face la CEDO un proces pentru că se simte umilit. Şi, pe bună dreptate, pentru că, o ştim cu toţii, condiţiile lui de sănătate nu sunt dintre cele normale”.

„Când  vede pe mama lui la televizor, Gigi se duce şi pupă televizorul”

Miron Cozma a făcut şi cateva dezvăluiri cu privire la starea de sănătate şi, in general, la viaţa lui Becali la Poarta Albă.

Advertisement

„Chiar dacă, aparent,  Gigi Becali pare aşa mai plin de vitalitate, să ştiţi că nu este aşa. Să ştiţi că el doarme pe o uşă din placaj, datorită problemelor pe care le are. Din patru în patru ore se trezeşte pentru că are probleme mari,  cum se spune în termeni populari… să nu anchilozeze. Nu e confortabil să dormi pe o uşă din placaj. El chiar ia şi medicamente. I s-au administrat la un moment dat medicamente derivate din morfină. De asemenea, el suferă enorm de mult, şi se rogă cam de trei ori pe zi pentru suferinţa familiei. Îi este dor de fete. Plânge uneori. Când  vede pe mama lui la televizor, Gigi se duce şi pupă televizorul. Pupă chipul mamei lui pe televizor.  Bineînţeles că are nişte ieşiri care sunt absolut normale şi ar face bine, într-adevăr, să se descarce energetic, eu spun asta ca maestru de aikido. Pentru că am trecut şi eu prin asta. Să stai o săptămână în întuneric, cum am stat eu, şi pe urmă, să ieşi un sfert de oră la lumină, chiar îţi trebuie voinţă ş i putere mentală să faci asta”.

„Îmi spun deţinuţi din toată ţara că au toată stima pentrtu Becali”

Gigi Becali era oricum destul de bine văzut, pentru că a avut un alt tip de atitudine în relaţia cu deţinuţii. Dar acum, după intervenţia lui, în care a cerut preşedintelui să intervină şi să facă controale în penitenciare,  să ştiţi că el este respectat nu numai la Poarta Albă, îmi spun deţinuţi din toată ţara că au toată stima pentrtu Becali, pentru că numai aşa se pot vedea condiţiile reale, nu cele prezentate fictiv. Deci iată că Becali, repet, a câştigat enorm de mult prin atitudinea lui. Numai că, din păcate, deşi am auzit şi eu ce a spus şi a dispus domnul preşedinte, în sensul că va face controale în penitenciare, îl anunţ public pe domnul preşedinte că nu au început acele controale: nici la Poarta Albă şi în nicio altă parte. Culmea ironiei, când preşedintele vorbea de controale în penitenciare, directorul ANP era pe afară, prin străinătate”.

Boli, statistici, morţi… suspecte Cat despre condiţiile din penitenciarele romanesti, Cozma spune: „Din păcate, închisorile din România sunt de tip comunist. Chiar şi marea puşcărie Rahova care, chipurile, ar fi cea mai apropiată de cererile şi de impunerile europene, nu este aşa cum se spune despre ea. Să nu uităm de bolile din penitenciare: hepatita B, hepatita C. Eu, ca ministru al sănătăţii sau ca ministru al justiţiei aş fi reacţionat imediat. Şi vorbesc de trei cifre. Faptul că 25 la sută din morţii din puşcărie sunt morţi în bătaie, nu e o simplă situaţie statistică, totuşi sunt crime, pentru că şi ăia sunt oameni. În al doilea rând, ni se iau nouă, contribuabililor din buzunar 921 milioane de lei pentru deţinuţi, din care, atenţie, deţinuţii produc doar 80 de milioane de lei, deci nici măcar 10 la sută. De ce nu se cere deţinuţilor oferte de muncă?!… Şi o cifră şi mai dramatică, pentru ministrul sănătăţii: 24% dintre deţinuţi morţi, sunt morţi de cancer şi 15,5 %, morţi de indigestie. Şi, ca să vedeţi, au fost transferaţi nişte deţinuţi de la Jilava la Penitenciarul Drobeta Tr. Severin şi a intrat tot penitenciarul acela în carantină de TBC. Vă daţi seama?”

E Borcea claustrofob? Dacă da, în curand, Borcea ar putea fi… liberat? Ajungand la lotul celor opt grei din fotbal, zis şi „lotul transferurilor”, Cozma face dezvaluiri mai întai despre Borcea. Cristi Borcea. Cozma spune: „Am  să vă dau, din respect pentru emisiunea dvs, o informaţie de ultim moment. Cristi Borcea, ieri (n.r. – sâmbătă), a făcut un atac de panică la Poarta Albă. Şi a fost dus nu pe spitalul penitenciarului Poarta Albă, ci la un spital în oraş (n.r.  – Constanţa), unde i s-a făcut un control amănunţit. Şi, chiar de curând, interesându-mă de starea lui de sănătate, mi s-a spus că doarme, pentru că i s-au administrat calmante. Adevărul este că, dacă a făcut atac de panică, atunci chiar este grav. Şi chiar şi poate face asta: atunci când intri, dintr-un spaţiu mare, într-un spaţiu mic, faci acest atac de panică şi de claustrofobie. Chiar pot să confirm că un deţinut de pe vreme când eram eu în penitenciar, Costel Constantin, a fost pus în libertate pentru claustrofobie. Fiind claustrofob, este o boală foarte gravă. Eu am fost în situaţie mult mai gravă: într-o cameră cu trei paturi suprapuse, în condiţiile când unul trebuia să meargă la toaletă, celilalţi opt trebuiau să stea în paturi”.

De la Rahova la Poarta Albă sau de la Meme şi Copos, la… Borcea şi fraţii Becali De la Borcea a trecut la Meme, despre care a spus: „Meme, la momentul când era pe secţia a VI (n.r.  – la Rahova), a avut nişte dispute cu Copos şi conducerea penitenciarului l-a mutat pe o secţie de periculoşi. Cu 12 deţinuţi în zece paturi. Şi, pe coridor, se pare că s-ar fi legat cineva de el, şi el a răspuns la provocare fără să ştie că erau nişte dinamovişti”.

Rugandu-l să treacă in revistă, pe repede, unde se află cei opt grei ai fotbalului, Miron Cozma a spus: „În Bucureşti, avem aşa: la Rahova, pe George Copos şi Meme Stoca. Între timp, cei doi au devenit prieteni şi joacă şah, table şi remy toată ziua. Plus Gică Popescu. Sunt toţi trei pe secţia 3 unde sunt cinci într-o celulă. Mai este Jean Pădureanu,  singurul care a fost trecut în regim semideschis la Spitalul Penitenciar Jilava, şi, acum vă dau o informaţie de ultimă oră, i s-a dat un deţinut care câştigă şapte zile pe lună, pentru faptul că are grijă de el ca însoţitor. Fraţii  Giovani şi Vicor Becali au trecut din regimul de carantină şi sunt în camera lui Gabriel Bivolaru (fostul deputat), la Poarta aAlbă. Cât despre Borce, el a fost dus la Spitalul Penitenciar Poarta Albă. S-au speriat şi cei de la Penitenciar der starea lui. Neţoiu este pe Penitenciarul Craiova, şi el cu probleme de acomodare. Toţi mănâncă de acasă. De ce ar fi obligaţi să mănânce din închisoare?!…”

Advertisement

O mică secvenţă cu Copos.

Cum strigă el „PREZENT”, cand îi bat deţinuţi în uşă Miron Cozma ţine neapărat să ne dezvăluie o secvenţa tragic-comică, cu personaj principal… George Copos.

„Cel mai stresat în puşcărie a devenit Cristi Borcea, care este mult mai stresat, în sensul mult mai grav, decat  plângăciosul de Copos. Dar să vă fac o dezvăluire şi despre Copos! Pur şi simplu, de Copos… îşi bat joc deţinuţii. Îşi bat joc deţinuţii de el! „

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *