ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

De ce te doare capul când se modifică presiunea atmosferică

Avatar

Publicat

pe

Mulţi o consideră un moft, dar meteosensibilitatea există şi este o boală în toată regula. Multe persoane simt oboseală, modificări ale tensiunii arteriale, dureri de cap, ameţeli şi transpiră abundent când se schimbă vremea sau au loc variaţii ale presiunii atmosferice. Iată ce modificări se produc în organismul persoanelor meteosensibile.

Când se schimbă vremea, în organismul nostru apar mai multe reacţii biochimice, rezultat al stimulilor din mediul înconjurător, şi ne strică echilibrul.

Bolnavii cronic au de suferit

„Persoanele care suferă de boli cronice sunt cele mai afectate de schimbarea vremii. Orice modificare a presiunii atmosferice este resimţită de acestea. Însă şi persoanele perfect sănătoase pot fi meteosensibile. Ele se pot confrunta cu stări de oboseală şi chiar de epuizare psihică”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Femeile, cele mai afectate Statisticile au dovedit că meteosensibilitatea le afectează în special pe femei, acestea fiind de trei ori mai predispuse la a dezvolta reacţii la schimbările meteorologice, comparativ cu bărbaţii.

„Nu toată lumea simte la fel. Imunitatea organismului este un factor în funcţie de care resimţim intensitatea simptomelor meteosensibilităţii. În afara durerilor de cap şi a ameţelilor, depresia şi insomnia sunt manifestări frecvente ale meteosensibilităţii”, susţine dr. Luca.

Advertisement

Modifică şi circulaţia sângelui

„Modificarea presiunii atmosferice produce, în organism, variaţii ale circulaţiei sangvine şi influenţează oxigenarea. Presiunea atmosferică scăzută favorizează creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac. De asemenea, crizele de astm, de reumatism şi durerile musculare se intensifică atunci când presiunea atmosferică scade. Când presiunea atmosferică se măreşte, ritmul cardiac scade şi sângele se oxigenează mai bine”, explică medicul.

Operaţiile şi fracturile ne sensibilizează

„Persoanele care au suportat intervenţii chirurgicale sau cele care au avut fracturi şi rupturi musculare sunt mai afectate de schimbarea vremii. Zonele cicatrizate devin sensibile şi apar dureri”, declară dr. Luca.

„Optimismul şi buna dispoziţie constituie cea mai eficientă terapie împotriva meteosensibilităţii.”, Dr. Laurenţiu Luca

„Împotriva meteosensibilităţii nu există tratament medicamentos, dar starea de rău trece imediat ce vremea se stabilizează.”, Dr. Laurenţiu Luca

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *