Știai că nu trebuie să stai niciodată pe întuneric în casă? Dacă ai acest obicei, mai bine te gândești de două ori înainte. S-ar putea să aibă niște efecte adverse pe care nu le-ai luat în calcul până acum.
De ce să nu stai niciodată pe întuneric în casă
Multe persoane aleg să doarmă cu perdeaua trasă, astfel încât somnul să nu le fie perturbat. Experții spun însă că există anumite efecte secundare care trebuie luate în calcul, în timp.
Mai exact, dacă stai pe întuneric acasă, organismul tău va fi afectat. În primul rând lumina redusă contribuie la instalarea depresiei. În timp, se poate ajunge și la stări de anxietate, dar și la stări de neîncredere.
Sky Scapes scrie că dacă ai acest obicei și sănătatea ochilor tăi poate avea de suferit. Persoanele care petrec ore în șir pe întuneric se confruntă cu oboseală oculară. De asemenea, ulterior, când ajung afară, s-ar putea să aibă fie dureri de cap, fie o vedere neclară.
Un alt aspect influențat de acest obicei e legat de siguranță. Mai exact, dacă stai pe întuneric în casă riști să te accidentezi. Poți ajunge să te lovești de anumite obiecte, ori chiar să aluneci pe podea.
Efectele neașteptate ala acestui obicei
Știai că dacă stai pe întuneric în casă starea de spirit și ritmul cardiac pot fi afectate? Cum este posibil așa ceva? În primul rând lipsa luminii afectează starea de spirit. De asemenea, prea mult întuneric poate duce la crearea unor tulburări de somn, ori stări de oboseală.
Poate pare greu de crezut, dar acest obicei scade și calitatea somnului. În cazul în care stai în casă în mare parte din zi, corpul tău nu va produce suficientă melatonină. Iar acest hormon este esențial pentru reglarea somnului.
Și dezorientarea poate apărea dacă stai pe întuneric în casă. Este important ca organismul să știe când este și zi și când este noaptea. În caz contrar, poate apărea agitația, spun experții.
De asemenea, dacă ai o casă mai luminoasă vei vedea că ești mult mai calm și mai relaxat. De cealaltă parte, în cazul unei case ceva mai întunecate, emoțiile pot fi variate, mai arată sursa citată.