ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

De ce să nu atingi coada pisicii tale. Felinele nu suportă deloc acest gest

Avatar

Publicat

pe

De ce să nu atingi coada pisicii tale? Spre deosebire de câini, felinele au cu totul alte obiceiuri, dar și alte gesturi pe care le apreciază. Iar pentru unele persoane, acestea pot destul de dificil de descifrat.

De ce să nu atingi coada pisicii tale

Este bine cunoscut faptul că un câine dă din coadă atunci când este fericit. În cazul pisicilor însă, obiceiul nu are aceeași semnificație. De asemenea, dacă până acum obișnuiai să atingi coada pisicii tale, mai bine te gândești de două ori înainte să faci acest lucru.

Poate nu știai, dar pisicile nu suportă să fie atinse în acest loc. De ce să nu atingi coada pisicii tale, deci? În realitate, această zonă este una extrem de sensibilă, fiind o extensie a sistemului nervos.

Mai mult de atât, potrivit betterwithcats.net, coada pisicii este esențială în coordonarea mișcărilor, dar și în echilibru. Aceasta are numeroase terminații nervoase, iar când este atinsă brusc, poate cauza durere și un disconfort accentuat pentru felina ta.

Și dacă tragi pisica de coadă, echilibrul ei, dar și stabilitatea ar putea fi afectate. Iar pentru că zona este una sensibilă, dacă atingi coada pisicii tale pot exista și reacții nu tocmai plăcute din partea acesteia.

Animalul tău de companie poate să se simtă amenințat

Mai exact, unele pisici ajung să te zgârie, să te muște și chiar să te respingă. Iar în cazul unor feline de pe stradă, pot exista și traume când vine vorba de coada lor, iar de aici, s-ar putea să fugă sau să se ascundă.

Advertisement

Din ce alte motive nu e bine să atingi coada pisicii tale? Aceasta poate să se simtă inclusiv amenințată. Astfel, deși are încredere în tine, în acel moment poate să simtă că vrei să o imobilizezi.

Astfel, dacă vrei să ai o relație cât se poate de strânsă cu pisica ta, mai bine eviți să mângâi ori să atingi această zonă. Există o mulțime de alte lucruri pe care le poți face pentru ea, pe lângă atingerea cozii.

Iar dincolo de aceste gesturi, ține cont și de igiena animalului tău e companie. Spre deosebire de câini, pisica are nevoie de o litieră, iar nisipul din ea trebuie schimbat cel puțin o dată pe săptămână pentru a evita alte neplăceri. 

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *