ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

De ce nu e bine să ții ouăle în frigider. Greșeala banală pe care o fac românii

Foarte mulți români fac o greșeală mare când stochează ouăle în frigider.

Avatar

Publicat

pe

Foarte mulți români fac o greșeală mare când stochează ouăle în frigider. Chiar dacă există spații special create pentru depozitarea lor, nu acolo ar trebui să stea, de fapt. Din cauza depozitării greșite, aceste alimente se pot strica mai repede.

Majoritatea frigiderelor vin cu suporturi pentru ouă pe uși, dar nu este indicat să folosiți acele locuri. Unul dintre motive ar fi faptul că avem tendința de a deschide ușa des. Astfel, acel loc devine unul dintre cele mai calde din frigider. În plus, ouăle trebuie păstrate la o temperatură de aproximativ 4 grade Celsius pentru a rămâne proaspete pentru consum. În caz contrar, alterarea ouălor va fi accelerată și chiar dacă termenul de valabilitate arată o dată care va avea loc peste câteva zile, produsul este deja stricat. Mai mult decât atât, orice temperatură mai mare de 4 grade poate duce la riscul apariției de bacterii, printre care se numără și salmonela.

Cum trebuie să păstrezi ouăle corect

Cea mai bună variantă de depozitare a ouălor este, de fapt, în partea de jos a frigiderului, este cea mai bună secțiune pentru depozitarea alimentelor care se pot strica rapid. Acolo este cea mai scăzută temperatură din frigider.

De asemenea, ouăle trebuie păstrate cu capătul ascuțit în jos. Acest gest ajută la menținerea gălbenușului în centru și împiedică atingerea cochiliei, ceea ce îl poate face să se lipească și să facă oul mai greu de curățat.

Greșeli pe care le fac românii când depozitează alimentele

Depozitarea pâinii în frigider este, din nou, un gest total greșit. Pâinea trebuie ținută într-un dulap. Dacă este ținută la rece, se va învechi de aproximativ 6 ori mai rapid pentru că la temperaturi scăzute, amidonul din compoziție se cristalizează mai rapid decât la temperatura camerei.

Un alt aliment depozitat greșit în frigider este brânza. Ce nu știu mulți români este că acest aliment trebuie învelit, mai întâi, într-o folie de copt. Astfel, veți preveni urcarea sa, dar îi veți permite și să „respire”. Nici ceapa nu are ce căuta în frigider. În plus, așa cum ați văzut și în supermarketuri, trebuie depozitată în plase sau materiale, pentru a putea fi păstrată mai multă vreme.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *