De ce mamele de băieți nu se înțeleg cu nurorile. Dumitru Borțun, doctor în filosofie, susține că este vorba de o dragoste negativă, care sufocă. Această atitudine nu este deloc potrivită pentru un cuplu. Ce riscuri pot apărea.
Care e motivul pentru care mamele de băieți nu au o relație bună cu nurorile. Explicația venită de la specialistul Dumitru Borțun
Care e motivul pentru care mamele de băieți nu au o relație bună cu nurorile. Ei bine, există o explicație care a fost descrisă de specialistul Dumitru Borțun. Doctorul în filosofie consideră că acest fenomen nu este deloc benefic într-o relație de dragoste.
Expertul a mai subliniat că legătura dintre soacră și noră nu este una pozitivă din cauza faptului că bărbații sunt foarte atașați de mamele lor și că nu au tăiat ”cordonul ombilical”. Acest lucru poate duce la divorț.
„Mare atenție la mamele de băieți. Mamele de băieți! Așa e lumea făcută, așa sunt femeile făcute, așa sunt copiii făcuți. Mamele de băieți au cea mai mare înclinație, statistic vorbind, să îi ierte băiatului orice, din dragoste.
Există această dragoste negativă. S-a vorbit, în popor există dragostea care sufocă. Se zice: «l-a omorât de atâta dragoste, îl omoară»! Adică îl iubești atât de mult că îl ții lângă tine.
Îl condiționezi, îi faci toate plăcerile și tu, de fapt, nu ai rupt cordonul ombilical. Omul ăla continuă să fie dependent de tine! Fiindcă așa l-ai crescut. Nu ai rupt cordonul ombilical!
Mare atenție, așa sunt ele făcute! Au o dragoste negativă, care sufocă”, a declarat Dumitru Borțun, profesor universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din București, în podcastul lui George Buhnici.
Neînțelegerile din soacră și noră duc la divorț
„Au fost situații și sunt cunoscute, în cercetări, statistic, foarte multe cupluri care s-au despărțit pentru că bărbatul a preferat să-i dea dreptate mamei, nu soției și până la urmă s-au despărțit, au divorțat. Pentru că mama și soția nu se înțelegeau”, a mai spus specialistul, în același interviu.
În aceeași notă, Dumitru Borțun mai adaugă că acest comportament protectiv al mamelor față de băieții lor are multiple motive și explicații. Una ar fi dragostea și grijile maternale, acea dorință de a proteja și de a ajuta în evitarea dificultăților și a pericolelor vieții.
Experiențele personale ale mamei sunt foarte importante când vine vorba de relația cu nora. Ele vor să se asigure că băieții lor nu vor trece prin aceleași situații dificile care le-au marcat în trecut. De asemenea, stresul și anxietatea pot duce la un comportament mai protector.
Stima de sine a băieților este un alt motiv pentru care mamele lor nu se înțeleg cu nurorile. Femeile își pot proiecta propriile incertitudini și temeri asupra copiilor lor. Normele sociale și culturale pot influența felul în care mamele percep și răspund nevoilor copiilor lor.