ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

De ce cad frunzele trandafirului japonez. Greșeala pe care multe persoane o fac. Cum să rezolvi rapid problema

Avatar

Publicat

pe

De ce cad frunzele trandafirului japonez. Este o greșeală pe care o fac multe persoane. Din fericire, ea poate fi soluționată ușor!

De ce cad frunzele trandafirului japonez. Cum poți să rezolvi problema

Toate plantele, inclusiv trandafirii japonezi, trec prin cicluri de creștere și recesiune. În timpul acestor cicluri, anumite frunze mai vechi pot începe să se usuce și să cadă, făcând loc pentru frunze noi care să crească în locul lor.

Trandafirii japonezi pot cădea frunzele dacă sunt supuși stresului. Stresul poate fi cauzat de diverse factori, cum ar fi lipsa apei, atacurile de dăunători, temperaturi extreme sau expunerea la vânt puternic. Așa că poți rezolva problema ocupându-te de aceste aspecte.

Fctori de mediu precum schimbările bruște de temperatură sau condițiile meteorologice extreme pot afecta frunzele trandafirilor japonezi. Un început de toamnă sau iarnă mai rece poate face ca frunzele să cadă mai devreme decât de obicei.

Căderea frunzelor poate fi o reacție normală a trandafirilor japonezi atunci când sunt mutați afară în primăvară, mai ales dacă au fost crescute inițial în interior sau într-un mediu protejat.

Această reacție este adesea numită “șocul transplantării” și este cauzată de schimbările bruste de mediu și lumină la care planta este supusă atunci când este mutată din interior sau dintr-un spațiu protejat în aer liber.

Advertisement

Ce trebuie să faci după ce ai mutat trandafirul japonez

Asigurați-vă că planta primește suficientă apă în timpul perioadei de aclimatizare și după mutarea în aer liber. Păstrați solul umed, dar nu excesiv de ud.

Oricând planta este transformată într-un mediu nou, aceasta trebuie să se acomodeze. Lumina, umiditatea și alte condiții pot fi diferite în noul ghiveci, ceea ce poate duce la căderea temporară a frunzelor.

Uneori, transplantarea poate perturba disponibilitatea nutrienților din sol. Asigurați-vă că furnizați suficiente substanțe nutritive pentru a ajuta planta să se recupereze.

Asigurați-vă că ghiveciul are un drenaj bun pentru a evita acumularea excesivă de apă, iar planta trebuie să fie amplasată într-un mediu potrivit pentru creșterea trandafirilor japonezi.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *