back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
miercuri, decembrie 25, 2024

De ce apare dependenţa de zahăr şi cum ne afectează

Distribuiți

Oamenii de ştiinţă susţin că, atunci când consumăm zahăr, acesta eliberează în organism substanţe care au acelaşi efect ca drogurile.

Mai mult, ne avertizează că excesul de zahăr ne poate ruina sănătatea. Îngrijorător este că nu doar consumul de zahăr, ci şi de alimente sau sucuri îndulcite cu sirop de porumb favorizează obezitatea.

Îngrăşarea apare nu neapărat din pricina caloriilor ingerate, ci pentru că astfel de îndulcitori inhibă secreţia de leptină. În lipsa acestui hormon, senzaţia de saţietate nu se mai instalează, astfel încât mâncăm mai mult. Cum apare îngrăşarea Indiferent dacă înlocuieşti zahărul cu miere sau încerci să eviţi sortimentul alb, rafinat, alegându-l pe cel brun, efectul va fi acelaşi: te îngraşi.

De asemenea, când mănânci pâine albă, orez şi paste, apare acelaşi fenomen pentru că aceste alimente au un indice glicemic mare, se digeră rapid şi sporesc nivelul zahărului din sânge. Astfel, organismul va elibera mai multă insulină pentru a scădea nivelul glucozei din sânge, şi te vei simţi obosit şi vei mânca din nou. Dulciurile foarte concentrate, precum ciocolata sau îngheţata, se depozitează în corp direct sub formă de grăsimi şi favorizează apariţia diabetului de tip 2.

La fel de toxic precum ţigările Oamenii de ştiinţă americani susţin că zahărul este la fel de nociv pentru organism ca ţigările sau alcoolul. Mai mult, zahărul are proprietatea de a deregla metabolismul şi de a creşte tensiunea arterială. De asemenea, afectează ficatul şi favorizează îmbătrânirea tenului. Ne scade puterea de memorare „Chiar şi pe borcanele de zacuscă, la ingrediente, este trecut zahărul.

Cercetătorii de la Universitatea Halle din Berlin au făcut un studiu pentru a verifica modul în care efectele unei diete cu indice glicemic ridicat afectează capacitatea de memorare. Rezultatele au demonstrat că nivelurile crescute ale hemoglobinei glicate şi ale glucozei, în lipsa diabetului de tip 2, scad capacitatea de memorare şi reduc volumul hipocampului.

Prin urmare, trebuie să consumăm mai puţin zahăr şi să renunţăm la sucurile carbogazoase. De asemenea, trebuie să nu uităm să facem 30 de minute de mişcare pe zi şi să înlocuim prăjiturile cu un fruct”, explică nutriţionista Marie Vrânceanu (http://marievranceanu.blogspot.ro/). 38 g de zahăr conţin 330 ml de suc carbogazos. „Unele mărci de iaurt conţin 20 g de zahăr la 100 g de produs.”, MARIE VRÂNCEANU, nutriţionis


– https://ziarulring.ro/stiri/sanatate/225361/De-ce-apare-dependenta-de-zahar-si-cum-ne-afecteaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole