ZiarulRing

15-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

De ce a murit soția lui Gheorghe Turda. Artistul crede că s-a îmbolnăvit grav după ce a vizitat Hiroshima

Avatar

Publicat

pe

De ce a murit soția cântărețului de muzică populară Gheorghe Turda? Artistul crede că s-a îmbolnăvit grav după ce a vizitat Hiroshima.

De ce a murit soția cântărețului Gheorghe Turda?

Gheorghe Turda, unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică populară, a fost mereu o sursă de voie bună pentru publicul său. Mulți îi știu melodiile, dar nu și povestea din spatele lor, îndeosebi a celor melancolice. Pentru fanii care nu cunosc trecutul lui trebuie să știe că artistul a fost marcat de o dramă.

Soția sa, Elisabeta Turda, fostă balerină, a murit din cauza leucemiei, boală cu care se lupta încă din 1987. Totul s-a întâmplat în urmă cu zece ani. Interpretul crede că motivul pentru care partenera sa de viață s-a îmbolnăvit este vizita femeii la Hiroshima, locul unde americanii au detonat bomba atomică, în 1945.

”Dumnezeu nu a mai vrut s-o țină lângă mine”

„În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă.

Gheorghe Tudor și fosta soție

În urma vizitei la Hiroshima a apărut boala, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continuu drumul vieţii, deşi nu a fost deloc simplu”, a declarat artistul pentru Taifasuri.

Advertisement

Solistul păstrează intactă casa lor de vacanță

Artistul păstrează acum neatinsă casa lor de vacanță din Câmpina, de care Elisabeta era foarte atașată. „Și-a dorit să fie înmormântată la Câmpina, unde avem o casă. Îi plăcea foarte mult să stea acolo și să aibă grijă de flori și de gospodărie, așa că i-am respectat ultima dorință și am dus-o la Câmpina să se odihnească pe veci”, a spus Turda după trecerea în neființă a soției sale pentru VIP.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *