ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

De ce a murit de fapt Elvis Presley. Autopsia lui a fost sigilată, dar un medic și fosta iubită au vorbit

Avatar

Publicat

pe

După ce Elvis Presley a fost găsit mort pe podeaua băii din casa lui Graceland, pe 16 august 1977, au apărut numeroase zvonuri despre cauza decesului său.

Aducând și mai mult mister, familia sa a sigilat imediat raportul autopsiei. Unii au spus că  Elvis Presley a suferit un atac de cord în timp ce se afla la toaletă. Alții credeau că anii de abuz de droguri i-au cauzat moartea prematură, la vârsta de 42 de ani.

Cu siguranță, ultimii ani din viața lui Elvis nu au fost trăiți într-un stil de viață sănătos.  A avut o asistentă și se pare că a refuzat să facă baie pe tot parcursul anului 1975, motiv pentru care i-au apărut răni pe corp.

El suferea de constipație cronică și avea un scaun compactat de patru luni, așezat în intestin. Cântărețul a luat și un cocktail de droguri. I s-au prescris aproape 9.000 de pastile, flacoane și injecții în cele șapte luni de dinaintea morții sale.

Elvis Presley a fost găsit dezbrăcat în baie

Prietena sa, Ginger Alden, l-a găsit fără suflare cu pijamaua în jurul gleznelor și fundul în aer. Părea că ar fi căzut înainte să se așeze pe toaletă. Din scena tulburătoare, Ginger, care avea doar 21 de ani la acea vreme, a scris în memoriile sale: „Brațele lui erau așezate pe pământ, aproape de părțile sale intime, cu palmele orientate în sus. Era clar că, din momentul în care a aterizat pe podea, Elvis nu se mișcase. I-am întors cu blândețe fața către mine. Vârful limbii îi era încleștat între dinți. Fața îi era pală. Am ridicat ușor o pleoapă. Ochii lui priveau drept înainte și avea sânge”.

O autopsie a fost efectuată în aceeași zi, dar raportul a fost sigilat imediat timp de 50 de ani de către familie. Acest lucru a provocat o serie de speculații cu privire la ceea ce l-a ucis. Dan Warlick, anchetator șef al biroului medicilor de stat din Tennessee, a participat la autopsie și a alimentat teoria populară conform căreia Elvis a murit în timp ce se străduia să meargă la toaletă.

Advertisement

„Constipația cronică a lui Presley, rezultatul anilor de abuz de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală și consumului de alimente bogate în grăsimi, cu conținut ridicat de colesterol, a adus la ceea ce este cunoscut sub numele de manevra lui Valsalva, stingându-i inima”, a spus Dan Warlick.

Alții au susținut că a murit din cauza unei supradoze de droguri. Atunci când ancheta a fost redeschisă în 1994, legistul Joseph Davis nu a fost de acord: „Poziția corpului lui Elvis Presley a fost de așa natură încât era pe punctul de a se așeza pe toaletă când s-a produs tragedia. El a căzut cu față pe covor, cu spatele în aer. Dacă ar fi fost o supradoză de droguri, Elvis ar fi căzut treptat într-o stare de somn din ce în ce mai mare. El și-ar fi ridicat pijamaua. S-ar fi târât până la ușă pentru a căuta ajutor. Durează ore întregi să mori din cauza unei supradoze de droguri”.

Autopsia lui Elvis Presley va fi deblocată în 2027

Rezultatele autopsiei urmează să fie deblocate în 2027. Până atunci, cea mai mare perspectivă asupra misterioasei morți a vedetei a venit de la medicul californian Forest Tennant. El a revizuit raportul în timp ce îl apăra pe medicul lui Elvis, Dr. George Nichopoulos, care a fost acuzat ulterior de prescrierea excesivă de droguri.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *