ZiarulRing

23-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Dan Negru s-a întâlnit cu Dan Diaconescu. Ce dezvăluire șocantă și adevărată i-a făcut, asta e realitatea României

Avatar

Publicat

pe

„Fiecare televiziune are în ea o părticică din DD”, afirma Dan Negru în 2015, când făcea o paralelă între posturile TV din România legat de abordarea știrii că tovarășul de breaslă  a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare. Au trecut anii, dar concluzia a rămas neschimbată, s-a destăinuit astăzi vedeta Antena 1 pe Facebook, în urma regăsirii întâmplătoare cu Diaconescu.

O nouă întâlnire, aceeași concluzie. Dan Diaconescu către Dan Negru: „Patroane, te mai uiți pe la televizor?”

Ocram Television, prescurtat OTV, a fost o stație de televiziune înființată în anul 2000 de către jurnalistul Dan Diaconescu și asociată cu postul DDTV. A fost un post TV controversat în special pentru emisiunea ”Dan Diaconescu Direct” (prescurtat DDD), care avea ca obiect analiza politică a României. Un alt show cu audiență înaltă era ”Se întâmplă acum”, care îl avea ca gazdă pe Tudor Barbu.

În noiembrie 2007, afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu a devenit acționar la OTV, an în care postul a avut o cifră de afaceri de 7,9 miliarde de lei și un profit net de 1,4 miliarde de lei. În 29 martie 2012 Tribunalul București a admis solicitarea societății ”Mamitzu Production SRL”, care a cerut instanței declanșarea procedurii insolvenței pentru televiziunea lui Diaconescu. Un an mai târziu apunea ”era” OTV, după ce Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) găsea calea prin care să retragă licența televiziunii.

  • Între 15 iulie 2014 și 22 septembrie 2014, OTV a fost preluat de România TV între orele 23:00 și 6:00, de luni până duminică.
  • Dan Diaconescu și-a depus pe 22 septembrie 2014 candidatura la alegerile prezidențiale, așa că nu și-a mai putut realiza emisiunea, deoarece legislația audiovizualului nu permite acest lucru.

„A fost un abuz unic în istoria CNA-ului și, jurnalistic vorbind, unic în istoria României. OTV s-a dus și a solicitat în iulie 2012 la Tribunalul București, secția civilă, atribuirea calității de „consumator captiv” în raport de CNA și prelungirea duratei valabilității licenței după data de 21 martie 2013, când ar fi expirat”, spunea Laura Georgescu, președintele CNA, la momentul respectiv.

„N-am mai râs…”

Astăzi, toate-s la fel, ar putea fi de acord Dan Negru, care a publicat pe Facebook un crâmpei din dialogul purtat recent cu Dan Diaconescu. „M-am intâlnit cu Dan Diaconescu. Întâmplator… Acu’ vreo 20 de ani mi-a spus că o să OTV-izeze televiziunea din Romania. Am râs… “Patroane, te mai uiți pe la televizor?” mi-a zis acu’ amuzat. N-am mai râs…”, a scris notat Antena 1.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *