ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Dan Barna a crescut fără tată. Era plecat la muncă în Italia

Avatar

Publicat

pe

Dan Barna a fost la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D. A primit întrebări incomode, dar răspunsurile nu au fost pe măsura așteptărilor. A fost întrebat dacă a fumat marijuana vreodată, dar a spus că nu.

Dan Barna, vicepremierul României, a fost supus unui tir 40 de întrebări de la Denise Rifai. Jurnalista l-a tot întrebat, dar politicianul a rezistat și a spus ce i-a convenit.

Dan Barna a crescut fără tată

Dan Barna a fost la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D. Jurnalista l-a întrebat despre bani și soție, dar și dacă a fumat vreodată marijuana.

Vicepremierul a povestit că provine dintr-o familie unde tatăl a fost nevoit să plece la muncă în Italia pentru a aduce bani în casă. 12 ani a trăit părintele său departe de casă. A povestit cum duminicile, familia se reunea cu ajutorul unei convorbiri telefonice.

“Plecarea lui a contribuit la maturizarea mea, a fratelui, a surorii mele. Am înțeles de copii că de mic trebuie să fii pe picioarele tale. Ne trezeam toți mai devreme duminica dimineața, întrucât ne suna tata de acolo și ne spunea ce-a făcut. Vorbeam o oră, o oră și ceva. La noi era telefonul cu disc care zbârnâia dimineața. Contribuie acest lucru la maturizare”, a povestit Dan Barna

Ce sfat a primit de la tatăl său

„Să dormi liniștit noaptea!” Barna a dezvăluit ce sfat prețios i-au dat părinții.

Advertisement

„Tata mi-a spus, mai ales că am lăsat antreprenoriatul pentru politică:«Fă lucrurile astfel încât să dormi liniștit când pui capul pe pernă!».

Sunt niște părinți care au încercat de la început să ne susțină pe mine, pe fratele și pe sora mea. Ei ne-au susținut să mergem la facultate, fiindcă ei credeau că dacă vom avea studii, vom avea șanse mai bune în viață.

Suntem prima generație din familie cu studii superioare”, a povestit el.

Denise Rifai l-a iscodit pe Dan Barna, vicepremierul României

Dan Barna: „Eram aventurier!”

Dan Barna a povestit ce visa în copilărie. Și-a dorit să fie scafandru, apoi arheolog, dar eroul său era din „Cei trei muschetari”.

„Eram aventurier! Aveam o imaginație bogată în copilărie, aveam roluri pe care le împărțeam cu copiii. Eu eram DʹArtagnan, de exemplu. Erau niște catacombe vizavi de școala noastră, foste depozite în vremea cetății burgului.

Fugeam în pauze și ne imaginam acolo dueluri. Având puține jucării materiale, că nu existau atunci, compensam prin imaginație. Citind foarte mult, fiindcă nu aveam televizor decât două ore pe zi”, s-a confesat politicianul.

Advertisement

De ce soția nu îi poartă numele

Soția lui Dan Barna se numește Olguța Dana Totolici, nu îi poartă numele.

”E un lucru lipsit de importanță. La momentul când ne-am căsătorit a spus că dorește să-și păstreze numele. Am spus că nu e nici o problemă. Nu e nimic în neregulă aici. Chiar nu e o poveste în spate, a fost o dorință, care nu m-a deranjat în nici un fel. E în regulă”

”Vă conduce soția din umbră?”, a întrebat Denise Rifai.

”Categoric nu. Dar soția mea este un om grozav. Este un om care a muncit mult de la începutul vieții profesionale. Poziția pe care o deține în prezent este un rezultat firesc al unei munci, al unei forțe de a învăța pe care o admir foarte mult.

Dincolo de asta, știrea cu intervenția soției mele în comitetul politic executiv este falsă, este o minciună. Colegii mei care au «rostogolit-o» au fost invitați la secretariatul general și au ascultat înregistrarea. Și ce să vezi, nu s-a confirmat!

Era o minciună! S-a lămurit, oamenii și-au cerut scuze după ce au ascultat. Soția mea nu e implicată deloc în viața partidului pentru că unul singur în politică dintr-o familie e mai mult decât suficient”, a afirmat Dan Barna în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

Dan Barna, despre marijuana

La întrebarea despre marijuana, politicianul a răspuns tranșant.

Advertisement

„Nu! Aș fi putut să mă dau grozav și cuceream o parte tânără a electoratului. Nu a fost cazul, nu s-a întâmplat. Nu sunt un politician progresist, dar da, vreau modernizarea societății”, a replicat Barna.

O altă întrebare delicată a fost: „De ce vreți să legalizați căsătoriile între homosexuali?”.

„Nu este în momentul de față o inițiativă de legalizare în România a căsătoriilor între persoane de același sex. Este o dezbatere legată de un parteneriat civil, ceea ce este un instrument corect, civilizat, într-o țară europeană.

Dacă tema va deveni relevantă în 20-30 de ani în societatea din România, acele generații vor putea să decidă cum vor considera. Parteneriatul civil răspunde corect necesității acestei componente de viață socială”, a subliniat vicepremierul.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *