ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Dalai Lama. 10 obiceiuri pentru o viață fericită

Avatar

Publicat

pe

A trăi o viață mai fericită nu înseamnă doar să urmărești ceea ce îți dorești, ci și să adopți obiceiurile potrivite. Dalai Lama, renumit pentru înțelepciunea sa în găsirea păcii și a fericirii, are câteva perspective în acest sens.

Învățăturile sale pun accentul nu doar pe realizările exterioare, ci și pe transformarea interioară. Acestea nu sunt doar concepte abstracte, ci și obiceiuri practice pe care le putem include în viața de zi cu zi.

Iată 10 obiceiuri pentru o viață mai fericită, așa cum ne învață Dalai Lama.  Acestea ar putea fi schimbarea pe care ai căutat-o către o existență mai împlinită.

1) Compasiune
Pentru Dalai Lama, compasiunea depășește simpla simpatie, implică o dorință reală de a alina suferința altora. În esență, înseamnă empatizarea cu luptele și greutățile altora.

Dar cum se leagă asta de propria noastră bunăstare? Ei bine, practicarea compasiunii ne permite să ne eliberăm de propriile griji și frici. Ne redirecționează concentrarea de la noi înșine către ceilalți.

Această schimbare poate produce un sentiment profund de mulțumire și bucurie.

Advertisement

Data viitoare când te vei afla într-o situație în care poți să dai o mână de ajutor sau să oferi un cuvânt de mângâiere, amintește-ți cuvintele lui Dalai Lama:

„Dacă vrei ca ceilalți să fie fericiți, practică compasiunea. Dacă vrei să fii tu fericit, practică compasiunea.”

2) Atenție
Dalai Lama pledează pentru mindfulness, practica de a fi pe deplin prezent și implicat în orice moment.

Este vorba despre a nu-ți lăsa mintea să rătăcească spre regretele trecute sau anxietățile viitoare, ci pur și simplu să trăiești „acum”.

Nu este ușor să schimbi vechile obiceiuri, dar efortul merită.

Dalai Lama are dreptate: mindfulness ne poate stimula bucuria în viața de zi cu zi. Deci, să ne străduim să fim mai prezenți și mai deschiși la experiențele din jurul nostru. Este un obicei care poate duce la o viață mai fericită.

Citește articolul integral aici.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *