ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Daciana Sârbu, de la ”fata luʹ tata”, la politician și om de afaceri

Avatar

Publicat

pe

Daciana Sârbu este născută în aceeași zi cu marele nostru poet, Mihai Eminescu, pe 15 ianuarie. Când a devenit deputat și ministru, cârcotașii au spus că e ”fata luʹ tata”, adică a lui Ilie Sârbu, fost ministru al agriculturii.

La 19 ani, Daciana Sârbu a intrat în politică. A început greu pentru că toți spuneau că e ”fata luʹ tata”, adică a lui Ilie Sârbu, fost ministru al agriculturii. În realitate, Daciana Sârbu se săturase să care hârtii la tribunal, ca avocat stagiar.

Daciana Sârbu,”fata luʹ tata”

Daciana Sârbu este născută în aceeași zi cu marele nostru poet, Mihai Eminescu, pe 15 ianuarie. A împlinit 44 de ani, este căsătorită cu fostul premier Victor Ponta şi are doi copii, Irina (12 ani) şi Maria (6 ani), o fetiță adoptată din orfelinat.

Daciana Sârbu a intrat în politică de la 19 ani. Unde altundeva decât la PSD, unde tatăl ei era un lider local, în Banat. Când a absolvit Facultatea de Drept, a constatat că nu este atrasă de această profesie. Se săturase să care hârtii pe la diferite instanțe.

Frumoasă, deșteaptă și bogată, Daciana Sârbu a avansat repede, chiar dacă toată lumea spunea că a ajutat-o tata, Ilie Sârbu, fostul ministru al agriculturii. A fost deputat la 27 de ani, apoi ministrul tineretului, dar nu i-a plăcut pentru că atunci în Parlament erau tot felul de foști comuniști.

A demisionat pe data de 30 noiembrie 2007 și a devenit europarlamentar. A avut o activitate importantă în domeniile agricultură, alimentație sănătoasă, mediu.

Advertisement

În 2015, a fost nominalizată la premiul ”europarlamentarul anului”. Nominalizarea recunoaște „munca neobosită pentru îmbunatățirea rezultatelor europene în domeniul sănătații”.

Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta

Politica nu a fost, totuși, o experiență neplăcută. Așa l-a întâlnit pe Victor Ponta, la partid. Atunci, fostul premier era însurat cu Roxana, iubita lui din liceu, și avea un copil mic, Andrei, acum în vârstă de 17 ani.

Victor Ponta şi Daciana Sârbu s-au cununat în anul 2010 la ambasada României din Beijing, iar la evenimentul restrâns au participat doar câţiva prieteni apropiați cuplului.

Daciana Sârbu, om de afaceri

După aproape 20 de ani de politică, Daciana Sârbu (44 de ani) a devenit om de afaceri. Soția lui Victor Ponta a făcut o școală de cofetărie la Paris și și-a deschis propria afacere, o cofetărie, unde pune în aplicare rețete dragi ale copilăriei.

„Am pasiunea pentru gătit de foarte mult timp, ceea ce nu e un secret, pentru că toată activitatea mea în politică a fost legată de agricultură, de mâncare, de nutriție. Acum, mă regăsesc foarte mult în ceea ce fac și simt că, în sfârșit, am descoperit locul unde mă simt cel mai bine”, a spus Daciana Sârbu.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *