ZiarulRing

24-apr.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cumpărături de 6 milioane de lei, înainte de alegeri, la Camera Deputaților. Stație de spălare pentru mașini și hârtie igienică pentru demnitari

Avatar

Publicat

pe

5.897.283,3 lei este suma pe care Camera Deputaților o pune pe masă, în cadrul a șase contracte de achiziție publică pe care le-a anunțat zilele trecute.

Una dintre achiziții vizează un proiect care ar fi trebuit finalizat anul trecut și constă într-o stație automată pentru spălarea mașinilor Parlamentului, care ar costa 800.000 de lei. Dacă mașinile ar urma să beneficieze de o stație de spălare nou-nouță, nu sunt omise nici necesitățile parlamentarilor. Camera Deputaților cumpără hârtie igienică, prosoape de hârtie și șervețele pliate, în valoare de 325.000 de lei. Instituția condusă de Alfred Simonis mai achiziționează 50 de laptopuri și servicii pentru copiatoare, pe care va cheltui aproape 3 milioane de lei, dar și electropompe pentru încălzirea apei calde și pentru apa potabilă. 

Cel mai recent contract scos la „mezat” de Camera Deputaților, la a cărei conducere interimară se află Alfred Simonis, este o afacere pe care instituția parlamentară a mai încercat să o încheie și anul trecut, dar se pare că s-a răzgândit ulterior, pentru că Guvernul Ciolacu a emis „ordonanța austerității”. 

La data de 22 martie, Camera Deputaților a publicat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) un anunț din care rezultă că vrea să cumpere o stație de spălare automată. Este vorba despre o stație de tip portal, echipată cu perii rotative și cu jeturi de apă la înaltă presiune, cu tot cu montaj, compatibilă cu stația de reciclare a apei uzate de tip Bionic 40, produsă de Rowafil Manufacturing Olanda. 

Autoritatea contractantă arată în caietul de sarcini că stația de spălare trebuie să fie compatibilă din punct de vedere dimensional cu hala existentă, iar orice lucrări de adaptare și de modificare necesare vor fi executate prin grija și pe cheltuiala furnizorului. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement