ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cum vrea MEDICUL lui Băsescu să-l facă bine pe Cotabiţă: „90% dintre PACIENŢII care ajung la el…”

A fost în comă ca urmare a unui accident vascular cerebral survenit în timp ce se afla într-o sală de fitness, dar şi-a revenit spectaculos sub îngrijirea medicilor de la Spitalul Floreasca.

Avatar

Publicat

pe

A fost în comă ca urmare a unui accident vascular cerebral survenit în timp ce se afla într-o sală de fitness, dar şi-a revenit spectaculos sub îngrijirea medicilor de la Spitalul Floreasca. Acum, după ce a fost transferat la Spitalul Elias, Gabriel Cotabiţă va face recuperare medicală cu specialistul care l-a pus pe picioare pe Traian Băsescu în 2006, după operaţia de hernie de disc.

Comisia de specialişti de la Floreasca a decis că starea artistului este bună, dar are nevoie de recuperare medicală. Prin urmare, s-a decis transferarea lui la Elias, în Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, condusă de prof. dr. Mihai Berteanu, preşedintele Societăţii Române de Medicină Fizică şi Recuperare Medicală, medicul care l-a pus pe picioare pe Traian Băsescu după operaţia de hernie de disc.
90% din pacienţii lui au afecţiuni neurologice

„Este bună decizia ca recuperarea lui Gabriel Cotabiţă să se realizeze sub îndrumarea profesorului Mihai Berteanu. 90% din pacienţii care ajung la dânsul au afecţiuni neurologice şi face minuni cu ei. Profesorul Berteanu are competenţe şi în recuperare neurologică şi geriatrică, terapia durerii, homeopatie şi acupunctură”, au declarat, pentru „ring”, surse medicale.

Îi vor fi evaluaţi nervii şi muşchii

„Profesorul Berteanu are specializare şi în electromiografie (EMG), care permite evaluarea nervilor periferici sau a activităţii musculare. Procedura ajută la diagnosticarea afecţiunilor neuromusculare. Studiul conducerii nervoase se realizează prin înregistrarea răspunsului muscular după aplicarea unui stimul electric de mică intensitate pe traiectul nervului cercetat. Electromiografia presupune înregistrarea activităţii electrice în muşchi, generată spontan sau consecutiv contracţiei musculare. Pentru aceste investigaţii se pot folosi electrozi de suprafaţă (mici discuri metalice lipite pe piele) sau ace-electrod (foarte fine)”, ne-au explicat surse medicale.

Logopedul îl va ajuta să scape de tulburările de vorbire

„Este benefică mutarea la Elias şi pentru că psihologul din secţia condusă de profesorul Berteanu este şi logoped. Astfel că artistului îi vor fi identificate, evaluate, diagnosticate şi reeducate eventualele tulburări de vorbire. I se vor face teste audiometrice sau de limbaj pentru a se obţine informaţii despre tipul şi severitatea unei eventuale afecţiuni. Terapia logopedică se bazează pe diverse exerciţii, repetate des, cu ajutorul unor materiale specifice şi al unor dispozitive care ajută persoana cu probleme. Durata acesteia diferă în funcţie de gravitatea problemelor, existenţa unor dizabilităţi fizice, motivaţia pacientului şi situaţia domestică a acestuia (sprijinul celor apropiaţi este întotdeauna bine-venit)”, susţin sursele noastre.

„Profesorul doctor Mihai Berteanu este unul dintre cei mai buni specialişti români pe recuperare medicală.”, Surse medicale

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *