E adevărat, culorile din comerț sunt frumoase și ochioase, însă ouăle vopsite în mod natural, chiar dacă au culorile ceva mai pale, pe lângă faptul că sunt mai sănătoase, sunt și drăgălașe!
Poate că implică ceva eforturi în plus, însă eu am convingerea că merită să vopsim ouăle în mod natural.
Ouă vopsite în foi de ceapă
Ingrediente:
10 ouă
Cojile de la 5-6 cepe
2 linguri oțet
Ulei pentru uns
mod de preparare:
Alegem ouă mai albe. Le degresăm cu detergent de vase și apoi le clătim bine cu apă.
Curățăm cojile de ceapă. Punem ouăle într-un vas, punem peste ele cojile de ceapă, oțetul și completăm cu apă cât să le acopere.
Le punem pe foc și după ce dau în clocot le mai lăsăm jumătate de minut. Oprim focul și le mai lăsăm în apă aproximativ jumătate de oră. Le scoatem din apă, îndepărtăm cojile de pe ele și le lăsăm să se usuce. Îmbibăm o bucată curată de pânză în ulei și ungem ouăle pentru a le conferi luciu.
Ouă vopsite cu frunze de nuc
Ingrediente:
10 ouă
10-12 crenguțe frunze de nuc
2 linguri oțet
Ulei pentru uns
mod de preparare
Alegem ouă pe cât mai posibil albe, fiindcă va fi mai frumoasă și mai intensă culoarea. Ouăle alese trebuie să fie la temperatura camerei, fiindcă altfel vor crăpa la fiert.
Degresăm ouăle cu detergent de vase apoi le clătim bine cu apă. Rupem crenguțele cu frunze de nuc. Punem ouăle într-un vas, adăugăm frunzulițele de nuc rupte de pe crenguțe, oțetul și completăm cu apă cât să le acopere. Punem pe foc și după ce dau în clocot le mai lăsăm jumătate de minut. Oprim focul și le lăsăm în apă încă jumătate de oră. Le scoatem din apă, îndepărtăm frunzulițele și le lăsăm să se usuce, după care le conferim luciu cu puțin ulei.