ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Cum tratezi înțepăturile de insecte cu bicarbonat de sodiu. Cea mai eficientă soluție

Bicarbonatul de sodiu este bun şi pentru tratarea înţepăturilor de insecte, nu numai ca soluţie de curăţat diverse lucruri din casă.

Avatar

Publicat

pe

Bicarbonatul de sodiu este bun şi pentru tratarea înţepăturilor de insecte, nu numai ca soluţie de curăţat diverse lucruri din casă. Cei care au fost muşcaţi trebuie să ştie că bicarbonatul este tratamentul naturist bun pentru inflamaţii, mâncărimi şi durerile cauzate de înţepăturile de insecte.

Cum tratezi înțepăturile de insecte cu bicarbonat de sodiu

Cei care suferă în urma unor înţepături de insecte trebuie să ia în calcul tratarea acestora cu diverse remedii naturiste, cel puţin cei care nu se confruntă cu nişte probleme grave, pentru că aceştia ar fi bine să apeleze la medic.

Astfel, persoanele care prezintă mâncărimi după ce au fost înţepaţi de insecte, pot amesteca părţi egale de bicarbonat de sodiu şi apă. Pasta obţinută se aplică pe zona respectivă şi se lasă să acţioneze 5-10 minute. Procedura ar trebui repetat de 3-4 ori zilnic, până când problemele vor dispărea.

Bicarbonatul de sodiu prin puterea sa neutralizează efectele veninului şi scade intensitatea durerii. O altă soluţie naturistă folosită împotriva durerilor sau mâncărimilor cauzate de înţepăturile unor insecte este gheaţa.

Gheaţa se va aplica pe locul înţepăturii imediat după muşcătură. Gheţa va trebui mai întâi înfăşurată într-un tifon, nu se aplică direct pe piele.

Cum tratezi înțepăturile de insecte cu bicarbonat de sodiu. Sursa foto: realitatea.net
De altfel, şi în farmacii se găsesc comprese termice reutilizabile. Acestea se ţin la congelator câteva minute, după care pot fi aplicate timp de 15 minute pe zona cu probleme. Aceasta are rolul de a răcori şi a calma.

Advertisement

Turmericul are proprietăţi antiinflamatoare

De asemenea, turmericul are proprietăţi antiinflamatoare şi poate fi folosit cu succes ca remediu în cazul unor înţepături de insecte. Turmericul este şi un bun dezinfectant. Turmericul previne umflarea şi înroşirea pielii şi combate durerea.

Remediul naturist se prepară amestecându-se o lingură de turmeric cu ulei de măsline. Cu pasta rezultată se va masa locul cu pricina. Se va lăsa să acţioneze timp de o oră, după care zona trebuie spălată. Este recomandat ca operaţia să se facă de câteva ori pe zi.
Sarea este iarăşi un ingredient ce joacă un rol important în remediile naturiste. Aceasta este folosită din vechime împotriva veninului. Soluţia salină dezinfectează şi este mai eficientă în această situaţie decât apa şi săpunul.

Astfel, se diluează jumătate de linguriţă de sare într-un pahar cu apă fiartă. După răcire, se îmbibă o compresă sterilă în acest amestec. Compresa se va pune peste locul dureros şi se va menţine acolo 20-30 de minute. O altă soluţie este tamponarea uşoară a locului din când în când, până când se scapă de mâncărimi.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *