ZiarulRing

08-oct.2024

ULTIMA ORĂ

CULINAR

Cum se face prajitura „Negresa”

Sarbatoresti ziua numelui maine sau ai in familie pe cineva cu numele Ioan? Pregateste rapid o prajitura

Avatar

Publicat

pe

DIETETIC. Cum se face prajitura „Negresa”

ATENTIE! Aceasta prajitura este considerata dietetica datorita aportului mic de calorii si poate fi consumata in zilele in care in cura de slabire este permis la ceva dulce. De asemenea, este considerata dietetica si pentru ca contine crema.

Informatii nutritionale:
Grasimi: 12 g
Glucide: 16 g
Calorii: 186

Ingrediente:

1/2 ceasca faina
1/2 lingurita praf de copt
1/3 ceasca de cacao neindulcit
1 lingura de apa calda
un pliculet de vanilie
1/2 pachet de unt taiat in cuburi mici
115 g ciocolata neagra taiata bucati
2 oua
1/3 cana de zahar
1/3 ceasca indulcitor

Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 150 grade celsius. Se pune tava pe gratarul din mijlocul cuptorului. Intr-un castron mic se cerne faina si se adauga praful de copt.

Advertisement

In alt recipient amestecati apa, vanilia si cacao. Intr-un castorn mare preferabil din metal pus deasupra unei cratite cu apa fierbinte (dar partea de jos a castronului sa nu atinga apa) se amesteca untul si ciocolata pana se topesc si se omogenizeaza. Separat se amesteca 2 albusuri si un ou intreg, zaharul si indulcitorul.

Se incorporeaza cu amestecul cu vanilie si cacao. Se adauga apoi ciocolata si untul topite si faina cu praful de copt. Se incorporeaza totul bine. Se toarna aluatul tava din cuptor. Se coace aproximativ 20 de minute, iar tava se intoarce de mai multe ori in cuptor. Se lasa prajitura sa se raceasca (cam o ora).

TRUC: Poti sa pui in aceasta prajitura alune, stafide sau fructe confiate pentru un plus de aroma. De asemenea, poti sa pui in compozitie esenta de rom, lichior de portocale sau nuca de cocos. Sau poti sa o lasi simpla, caci e la fel de buna! Oricum ai servi-o, musafirii tai vor fi impresionati cu siguranta de gustul decadent de ciocolata.

Pofta buna!

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *