ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum se depozitează corect ceapa. Doar așa va ține peste iarnă

Avatar

Publicat

pe

Cum se depozitează corect ceapa. Doar așa va putea ține peste iarnă și te vei bucura de ceapa crescută de tine în grădină!

Cum se depozitează corect ceapa

Ceapa este unul dintre cele mai folosite aliment din lume, de multe culturi. Așa este cazul și la noi în țară, unde mulți își cultivă propria recoltă de ceapă, fiind și ușor de întreținut.

Dar ca să țină peste iarnă este nevoie să pui în aplicare niște trucuri! Doar așa te vei putea bucura de ceapă proaspătă până vei face o nouă cultură, anul viitor.

Întregul proces pentru depozitarea corectă a cepei și ca ea să țină peste iarnă începe după ce recoltezi ceapa. Astfel, este necesar să se usuce în mod natural pentru câteva zile. Acest lucru poate ajuta la formarea unei coji exterioare care protejează ceapa și previne putrezirea.

Îndepărtează orice ceapă care are semne de deteriorare, lovituri sau leziuni. Este important să depozitezi doar ceapa sănătoasă.

În caz contrar, dacă ai o ceapă cu unele lovituri, ea se poate strica și mai mult în timp și le va strica și pe celelalte legume din jurul ei!

Advertisement

Unde se ține ceapa ca să rămână proaspătă peste iarnă

Și desigur, cel mai important lucru este unde anume pui ceapa. Găsește un loc răcoros, întunecat și aerisit pentru depozitarea cepei.

Temperatura optimă de depozitare este în jur de 0-4 grade Celsius. O pivniță sau o cămară rece sunt locuri potrivite.

Dacă ai un pod sau o încăpere similară care nu se încălzește prea mult în timpul iernii, poate fi un alt loc bun pentru depozitarea cepei.

Dacă ai acces la o cămară rece, aceasta poate fi o opțiune bună. Este important să reglezi temperatura astfel încât să rămână în intervalul optim deja menționat.

Poți pune ceapa în saci de rafie, care permit, de asemenea, o bună circulație a aerului. Acești saci îi protejează de lumină și previn acumularea de umezeală. Și foarte important, protejează ceapa de razele de lumină!

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *